HABER.COM
Haber.com Dünya 100 Milyon Euro Almanya'dan Türkiye'ye Transfer Edildi! Volksbank Alarma Geçti

100 Milyon Euro Almanya'dan Türkiye'ye Transfer Edildi! Volksbank Alarma Geçti

Almanya'daki Volksbank bankasının Düsseldorf şubesindeki bir hesaptan Türkiye'ye 100 milyon Euro transfer edildi. Banka alarma geçince tüm detaylar ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
100 Milyon Euro Almanya'dan Türkiye'ye Transfer Edildi! Volksbank Alarma Geçti

Almanya'daki bir kooperatif bankası olan Volksbank Düsseldorf Neuss, hesaplarından birinden 100 milyon Euro’nun kaybolmasının ardından önemli bir dolandırıcılık davasına karıştı. Raporlar, Fransız moda şirketi Kiabi'nin eski bir yöneticisinin bu fonları zimmete geçirdiğini ve suç ortaklarının yardımıyla bunları Türkiye'ye aktardığını ortaya çıkardı.

Alman Bankasından Türkiye’ye 100 Milyon Euro Gönderildi

Almanya'daki Handelsblatt gazetesinin bir haberine göre, 100 milyon Euro, Frankfurt'taki Volksbank Düsseldorf Neuss'taki bir hesaptan çalındı. 

Volksbank , "uluslararası bir işlemle ilgili dolandırıcılık faaliyetlerinin" kurbanı olduğunu ve şu anda "meşruiyeti son derece şüpheli 100 milyon avroluk bir taleple" karşı karşıya olduğunu belirtti.

Yapılan incelemelerde eski Kiabi yöneticisi ile bu büyük dolandırıcılık olayı arasında bağlantı olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu hesap, ismi açıklanmayan yöneticinin, suç ortaklarıyla işbirliği yaparak parayı Türkiye'ye aktardığını tespit eden Kiabi tarafından açıldı. Kiabi'nin şu anda paraya erişimi yok.

Sahtekarlık faaliyetlerine karışan yönetici artık gözaltında. Kayıp fonların bankanın sorumluluğunda olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Düsseldorf Cumhuriyet Savcılığı ve Alman Bankacılık Birliği Koruma Sistemi ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Banka, sürecin devam ettiğini ve gerekli yasal işlemleri başlattığını doğruladı. Davadaki gelişmeler Alman medyası tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in İran'a Saldırı Planı Sızdırıldı! İşte Detaylar

İsrail'in İran'a Saldırı Planı Sızdırıldı! İşte Detaylar