08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya 14 Katlı Binada Büyük Yangın Çıktı! Çok Sayıda Ölen Var!

14 Katlı Binada Büyük Yangın Çıktı! Çok Sayıda Ölen Var!

Çin'in Zigong şehrinde 14 katlı bir alışveriş merkezinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çok sayıda ölen var. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
14 Katlı Binada Büyük Yangın Çıktı! Çok Sayıda Ölen Var!

Çin'in Sichuan eyaletine bağlı Zigong şehrinde, 14 katlı bir alışveriş merkezinde çıkan büyük yangında en az 16 kişi hayatını kaybetti. Çarşamba akşamı başlayan yangında acil durum ekipleri hızla olay yerine intikal ederek 75 kişiyi kurtardı. 

Yangının nedeni henüz belirlenemedi. Gelen ilk raporlar, yangının inşaat çalışmalarından kaynaklanmış olabileceğini işaret ediyor. Görüntülerde, binayı saran devasa siyah duman bulutları ve kurtarılmayı bekleyen insanlar yer aldı. İtfaiyeciler, drone'larla büyük bir vinç kullanarak gece boyunca süren kurtarma operasyonlarını yürüttü. 

Operasyon, Perşembe sabahı erken saatlerde sona erdi. Çin, yangın tehlikeleriyle mücadele etmeye devam ediyor. Yılın başından Mayıs ortasına kadar 947 yangın gerçekleşti. Ulusal İtfaiye ve Kurtarma İdaresi'ne göre, belirlenen rakam geçen yıla göre %20 oranında artış gösterdi. Son aylarda benzer trajik yangınlar yaşanmıştı. 

Ocak ayında Jiangxi'de 39 kişi, Şubat ayında Nanjing'de 15 kişi hayatını kaybetmişti. Geçen yıl Nisan ayında ise Pekin'deki bir hastane yangınında 21 kişi yaşamını yitirmişti. Artan yangın riski, yetkililerin dikkatini bu alana daha fazla yoğunlaştırmasına neden oluyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Kurum'dan Ev Alacaklara Müjde! Herkes Ev Sahibi Olabilecek

Bakan Kurum'dan Ev Alacaklara Müjde! Herkes Ev Sahibi Olabilecek

Sponsorlu bağlantılar