16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya ABD İsrail'e İlave Savaş Uçakları Gönderiyor

ABD İsrail'e İlave Savaş Uçakları Gönderiyor

Ortadoğu'da artan gerilim dolayısıyla, ABD'den İsrail'e kendilerini korumaları için ilave savaş uçakları ve gemiler yola çıktı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD İsrail'e İlave Savaş Uçakları Gönderiyor

ABD, eli kanlı İsrail'e ilave savaş uçakları ve savaş gemileri gönderiyor...

ABD’den İsrail’e Destek

Pentagon, ABD ordusunun Tahran'da Hamas siyasi şefi İsmail Haniye'nin suikastına yönelik olası İran misillemesinin beklenmesi üzerine bölgeye ek jet savaş uçakları ve savaş gemileri konuşlandıracağını açıkladı.

Binlerce yas tutan kişi, Katar'da son yolculuğuna uğurlanmasının ardından Haniye'yi anmak için Lübnan, Yemen ve Ürdün de dahil olmak üzere Orta Doğu'da toplandı.

Filistin Sivil Savunması, Gazze Şehri'ne düzenlenen İsrail bombardımanında üç çocuk, bir kadın ve yaşlı bir adamın öldürüldüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi'ndeki tüm binaların yaklaşık üçte ikisinin (151.000'den fazla yapı) 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında hasar gördüğünü veya yıkıldığını söylüyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında 16.314'ü çocuk olmak üzere en az 39.480 kişi öldü ve 91.128 kişi yaralandı. Hamas öncülüğündeki saldırılarda İsrail'de 7 Ekim'de tahminen 1.139 kişi öldü, 200'den fazla kişi esir alındı.

Tam Kapsamlı Bir Savaşa Dönüşebilir

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrailli mevkidaşıyla konuştuğu ve İsrail'e askeri desteği güçlendirme kararı aldıkları bildirildi. 

Biden ile Netanyahu'nun gerginliği azaltmaktan bahsettiği biliniyor. En ufak bir yanlış hesaplama, bunu tam kapsamlı bir savaşa dönüştürebilir. Özellikle İran yoğun nüfuslu bir sivil bölgeyi hedef alırsa ve İsrail karşılık verme ihtiyacı hissederse. Kimse bunun daha büyük bir şeye dönüşmesini istemiyor ama olabilir. Ve bu yüzden herkes gerginliği azaltmaya odaklanmış durumda.

Aynı zamanda Gazze'de sadece hayatlarına devam edebilmek ve bunu bitirebilmek için ateşkes isteyen binlerce insan var.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Britney Spears’ın Hayatı Film Oluyor!

Britney Spears’ın Hayatı Film Oluyor!

Sponsorlu bağlantılar