08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya ABD Kongresi'nde Gergin Anlar! Netanyahu'nun "Aptallar" Sözü Protesto Edildi

ABD Kongresi'nde Gergin Anlar! Netanyahu'nun "Aptallar" Sözü Protesto Edildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ABD Kongresi'nde "İran'ın kullanışlı aptalları" söylemi protestolarla karşılandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Kongresi'nde Gergin Anlar! Netanyahu'nun "Aptallar" Sözü Protesto Edildi

7 Ekim'i Pearl Harbor'a benzeten Netanyahu, protestocuları sert sözlerle eleştirdi. "İran'ın kullanışlı aptalları" söylemi büyük tepki çekti.

Netanyahu İyice Haddini Aştı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ABD Kongresi'nde konuştu. Yüzlerce protestocu Kongre Binası'nın dışına yürüdü ve yaklaşık 40 Demokrat, Netanyahu'nun Gazze'deki savaşı yönetme biçimini protesto etmek amacıyla konuşmayı boykot etti.

Hamas-İsrail savaşında ilk kez ABD'yi ziyaret eden ve ABD'li milletvekillerine seslenen Netanyahu, Kongre Binası dışında toplanan yüzlerce kişiye karşı ABD-İsrail ilişkilerinin önemini vurguladı.

Pearl Harbor saldırısına değinen Netanyahu, "7 Aralık 1941 ve 11 Eylül 2001 gibi, 7 Ekim de sonsuza kadar rezillikle hatırlanacak. Medeniyet güçlerinin zafer kazanması için Amerika ve İsrail'in birlikte durması gerekiyor. Dostlarım, bugün size bir konuda güvence vermeye geldim: Kazanacağız." diye konuştu.

Netanyahu ayrıca bu baharda hem üniversite kampüslerinde hem de Kongre Binası dışında Gazze'deki savaşı yürütme biçimine karşı yapılan protestolara da doğrudan değindi. "İnanılmaz bir şekilde, birçok İsrail karşıtı protestocu kötülüğün yanında yer almayı seçiyor. Hamas'ın yanında yer alıyorlar. Tecavüzcülerin ve katillerin yanında yer alıyorlar" dedi.

Hızını alamayan Netanyahu, protestoculara bir mesajı olduğunu söyledi: "Sizler resmen İran'ın kullanışlı aptalları oldunuz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
WhatsApp Yapay Zeka Özelliğini Duyurdu: Kişiselleştirilmiş Görüntüler

WhatsApp Yapay Zeka Özelliğini Duyurdu: Kişiselleştirilmiş Görüntüler

Sponsorlu bağlantılar