16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya ABD Türkiye Sınırına Askeri Sevkiyat Yapıyor! Neler Oluyor

ABD Türkiye Sınırına Askeri Sevkiyat Yapıyor! Neler Oluyor

Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesi ile başlayan gerilim devam ediyor. ABD, Türkiye sınırına askeri sevkiyat yapıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Türkiye Sınırına Askeri Sevkiyat Yapıyor! Neler Oluyor

Haniye suikastı sonrasında İran’ın İsrail’e olan tehditleri ABD’yi harekete geçirdi. Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’i korumak için YPG (PKK) isimli terör örgütünü kullanmaya karar verdi. Haseke bölgesinde yer alan 700 militan, Fırat Nehri yakınlarındaki üslere yerleştirildi.

İran’a yakın milislerin yoğun olduğu bölgeye yapılan sevkiyat, aynı zamanda Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Ülkemizce terörist olarak kabul edilen grupların sevkiyatı, istihbarat birimlerimiz tarafından yakından izleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri, militanlara ek olarak dört helikopterle personel taşıdı. Taşınan personellere dair herhangi bir bilgi verilmezken, uzmanlar taşınanların özel birlikler olabileceğini tahmin ediyor.

Olası sıcak çatışmalar için özel kuvvetlerde yer alan askerlerini bu bölgelere yerleştiriyor. ABD’nin İsrail’in güvenliği için bu kadar mesai ve para harcaması ise herkesi şaşırtıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Paris Olimpiyatları'nda Dünya Rekoru: Armand Duplantis 6.25 Metre Atladı Yusuf Dikeç Pozu Verdi!

Paris Olimpiyatları'nda Dünya Rekoru: Armand Duplantis 6.25 Metre Atladı Yusuf Dikeç Pozu Verdi!

Sponsorlu bağlantılar