16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya ABD Türkiye'den Acil Yardım İstedi! Büyükelçi: “Bir An Önce İkna Edin”

ABD Türkiye'den Acil Yardım İstedi! Büyükelçi: “Bir An Önce İkna Edin”

İsrail, yapmış olduğu saldırlar ile Hamas ve Hizbullah’ın üst düzey liderlerini öldürdü. Üstelik bunlardan biri, İran’da yaptı. Yaşananlar, Ortadoğu’da savaş çanlarının çalmasına neden oldu. ABD, tarafların ikna edilmesi için Türkiye’den yardım istedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Türkiye'den Acil Yardım İstedi! Büyükelçi: “Bir An Önce İkna Edin”

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarına devam ederken, düşmanlarına suikastlar düzenliyor. Son olarak Hamas lideri İsmail Haniye ile Hizbullah’ın üst düzey yöneticisini öldürdü.

Yaşananlar nedeniyle bazı uzmanlar Lübnan, Hamas, Hizbullah ve İran’ın saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti. İran, tehditlerinin dozunu giderek artırıyor. ABD ise bölgeyi yakından izlemeye devam ediyor. Birleşik Devletler, savaş gemilerinden bazılarını Doğu Akdeniz’e kaydırma kararı aldı.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye’den yardım istedi. Flake, Türkiye’nin İran ile görüşmesini ve gerilimi azaltacak adımlar atılmasını istedi. 

Flake; “Türk muhataplarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Gerilimin tırmanmayacağını düşünüyorlar. En azından bize göre daha iyimserler” dedi. 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tel Aviv'de Patlama Sesleri Duyuldu! Hamas'tan İsrail'e İki Roketli Saldırı

Tel Aviv'de Patlama Sesleri Duyuldu! Hamas'tan İsrail'e İki Roketli Saldırı

Sponsorlu bağlantılar