16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya ABD'den Rusya'ya Destek Veren Şirketlere Yaptırım: Listede Türkiye De Var

ABD'den Rusya'ya Destek Veren Şirketlere Yaptırım: Listede Türkiye De Var

ABD, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına destek veren kişi ve kuruluşlara yeni yaptırım kararını duyurdu. Yaptırım getirilenler listesinde Türkiye'deki şirketler de var.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'den Rusya'ya Destek Veren Şirketlere Yaptırım: Listede Türkiye De Var

ABD'den 400'den fazla kişi ve kuruluşa Rusya'ya destek verdikleri gerekçesiyle yeni yaptırım kararı geldi. Karar, ABD Maliye Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nca duyuruldu. Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına destek verdikleri gerekçesiyle Çin, Rusya, Avrupa ve Ortadoğu’dan 400'ü aşkın kişi ve kuruluş yaptırıma tabi tutulacak. Listede Türk vatandaşı ve Türkiye merkezli şirketlerin yer alması dikkat çekti.

ABD’den O Şirketlere Yaptırım

ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, "Dünya çapındaki şirketler, finans kuruluşları ve hükümetler, Rusya'nın askeri-endüstriyel tedarik zincirlerini desteklemediklerinden emin olmalılar" şeklinde bir uyarıda bulundu.

ABD'ye Rusya'ya yaptırım uyguladığı için teşekkür eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, durumdan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Yeni karar ile Çin, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden de olmak üzere yüzden fazla kişi ve kuruluşa yaptırım uygulandığı açıklandı.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın ihracat kontrol listesine 8'i Türkiye'de, 42'si Çin'de ve 63'ü Rusya'da bulunan yeni kuruluşlar eklendi. Bu kuruluşların ABD'nin güvenliğine ve çıkarlarına aykırı davrandığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Çift Bülent Şakrak ve Esra Akpınar Ayrıldı! 8 Aylık İlişki Son Buldu

Ünlü Çift Bülent Şakrak ve Esra Akpınar Ayrıldı! 8 Aylık İlişki Son Buldu

Sponsorlu bağlantılar