HABER.COM
Haber.com Dünya Almanya'dan Şoke Eden Hareket: İsrail'e 100 Milyon Dolarlık Silah Satışı!

Almanya'dan Şoke Eden Hareket: İsrail'e 100 Milyon Dolarlık Silah Satışı!

Bazı ülkeler hariç tüm dünya İsrail'e cephe almışken, Almanya'dan şoke eden hareket! Almanya, İsrail'e 100 milyon dolarlık silah ihracatını onayladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya'dan Şoke Eden Hareket: İsrail'e 100 Milyon Dolarlık Silah Satışı!

Almanya hükümeti, 2024 yılının Ağustos ayından bu yana İsrail'e 101 milyon dolar değerinde silah ihraç etti. Almanya ile İsrail arasındaki silah alışverişi, eli kanlı İsrail'i güçlendirirken, bu olay dünya çapında geniş yankı uyandırdı.

Almanya'nın Silah İhracatı Konusundaki Tutumu Değişti

Avrupa Anayasa ve İnsan Hakları Merkezi (ECCHR) yakın zamanda Gazze'de ikamet eden bir kişi adına Frankfurt İdare Mahkemesi'ne silah ihracatının durdurulması için bir dilekçe vermişti. Bu itiraz dilekçesinde, Alman yapımı silahların Gazze'deki sivil kayıplara katkıda bulunduğu ileri sürülmüştü. Almanya Ekonomi Bakanlığı dava hakkında yorum yapmayı reddetti. Hükümet daha önce her silah ihracat başvurusunun vaka bazında incelendiğini, insan hakları, insancıl hukuk ve diğer kriterlerin dikkate alındığını belirtmişti.

AİHM, Almanya'nın silah ihracatının, savaş suçları işlemek için kullanılma riski varsa silah transferini yasaklayan Silah Ticareti Anlaşması'nı gerekçe göstererek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ileri sürüyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bu ayın başlarında, Almanya'nın İsrail'den, sağlanan askeri teçhizatın uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde kullanılacağına dair resmi güvence beklediğini belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'nın Datça İlçesinde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Muğla'nın Datça İlçesinde 3.5 Büyüklüğünde Deprem