16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Ankara'da Ajan Takası Gerçekleşti! ABD Teşekkür Etti

Ankara'da Ajan Takası Gerçekleşti! ABD Teşekkür Etti

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın koordinesi ile ajan takası gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletleri ile Rusya, Ankara’da bu değişimi yaptı. Başkan Joe Biden, Türkiye’ye teşekkür etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara'da Ajan Takası Gerçekleşti! ABD Teşekkür Etti

Türkiye bugün sessiz sedasız önemli bir operasyona ev sahipliği yaptı. Milli İstihbarat Teşkilatı, farklı ülkelerin cezaevlerinde bulunan ajanların karşılıklı değişimini koordine etti.

ABD, Almanya, Rusya, Belarus, Norveç ve Slovenya’da yer alan hapishanelerdeki önemli kişiler, karşılıklı olarak ülkelerine verildi. Son dönemlerin en kapsamlı ajan değişim, Türkiye’de gerçekleşti.

Konuya ilişkin kaynakları, değişimi yapılan kişi sayısının 26 olduğunu ifade ediyor. Çok büyük bir hassasiyet ile gerçekleştirilen operasyon, başarı ile bitti. 

Olası bir sorunda uluslararası krizin çıkmasının neredeyse kesin olduğunu belirten uzmanlar, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın süreci profesyonel olarak yönettiğini söyledi.

ABD, Türkiye’ye Teşekkür Etti

Operasyonun başarı ile tamamlanmasının ardından Başkan Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye’ye minnettar olduklarını belirtti. Süreç hakkında Beyaz Saray’da gazetecilere de bilgi verildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SGK ve 13 Bankadan Emeklilere İndirim Müjdesi

SGK ve 13 Bankadan Emeklilere İndirim Müjdesi

Sponsorlu bağlantılar