09 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Bangladeş'te Hükümet Karşıtı Protestolar Can Aldı: 93 Ölü!

Bangladeş'te Hükümet Karşıtı Protestolar Can Aldı: 93 Ölü!

Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolarda güvenlik güçleriyle protestocular arasında çatışma çıktı. 93 kişi hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bangladeş'te Hükümet Karşıtı Protestolar Can Aldı: 93 Ölü!

Ülke genelinde bugün patlak veren şiddetli protestolarda 14 polis memuru da dahil olmak üzere en az 93 kişi öldü. Polisler ilçedeki Enayetpur polis karakolunda öldürüldü. 

Students Against Discrimination (Ayrımcılığa Karşı Öğrenciler), 'Dakka'ya Yürüyüş' programı kapsamında gün boyunca protestolarını sürdürdü. Kota reformu hareketine öncülük eden platform, ülkenin dört bir yanındaki protestocuları Dakka'ya gelmeye çağırdı. Platformun koordinatörü Asif Mahmud, bu çağrıyı bir bildiriyle yaptı.

Asif Mahmud, "Durumun ışığında acil bir kararla, 'Dakka'ya Yürüyüş' programımız bugüne alındı. Ülkenin dört bir yanındaki protestocuları yarın Dakka'ya yürümeye çağırıyoruz" dedi.

Students Against Discrimination örgütünün başlattığı hükümete karşı işbirliği yapmayı reddetme eyleminde şiddet olayları yaşandı. 

Platformun Cumartesi günü hükümetin istifasını isteyen tek maddelik talebini dile getirmesinin ardından bugün çatışmalar ülkenin dört bir yanını sarstı. Binlerce kişiden oluşan protestocular sokaklara döküldü ve polis memurlarına ve iktidar partisi aktivistlerine karşı sert çatışmalara girdi. Sabah saatlerinden itibaren çatışma haberleri gelmeye başladı.

Başkent Dakka'da en az 11 kişi öldü, Feni ve Lakshmipur'da sekizer kişi, Narsingdi'de ise altı Avami Birliği lideri linç edildi.

Bangladeş’te ölü sayısı her geçen saniye artıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Paris 2024 Olimpiyatları'nda Erkeklerde Golf Altın Madalya ABD'ye Gitti

Paris 2024 Olimpiyatları'nda Erkeklerde Golf Altın Madalya ABD'ye Gitti

Sponsorlu bağlantılar