Boris Fırtınası, Orta ve Doğu Avrupa'da büyük tahribata yol açarak ciddi su baskınlarına, altyapı hasarına ve can kaybına neden oldu. Pazar günü itibarıyla Avrupa genelinde ölü sayısı 7'ye yükseldi. Şiddetli yağmurlar ve sert rüzgarlar Polonya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya ve Slovakya'yı etkiledi.
Boris Fırtınası Can Aldı
Polonya'da, Çek sınırına yakın bir bölge olan Klodzko bölgesinde bir kişi boğularak hayatını kaybetti. Polonya Başbakanı Donald Tusk ölümü doğruladı ve yaklaşık 1.600 kişinin bölgeden tahliye edildiğini belirtti.
Polonya ordusu kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak için görevlendirildi ve Çek Cumhuriyeti ile Golkowice sınır kapısı su baskını nedeniyle kapatıldı. Toplu taşıma aksadı, birçok yol ve tren seferi durduruldu.
Avusturya da fırtınadan ciddi şekilde etkilendi. Bir itfaiyeci sel acil durumlarına müdahale ederken hayatını kaybetti.
Çek Cumhuriyeti'nde şiddetli sel felaketi sonrasında dört kişinin kaybolduğu bildirildi. Üç kişi nehre sürüklenen bir arabadaydı, bir kişi sel suları ile tarafından sürüklenerek gözden kayboldu.
Çek Cumhuriyeti'nin güneyindeki bir baraj patladı ve su baskınlarına neden oldu.
Romanya'da da Boris Fırtınası sonucu ölü sayısı beşe yükseldi. 5 bin ev hasar görürken, altyapı ciddi hasar gördü.
Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis felaketi iklim değişikliğine bağlayarak "destansı boyutlarda bir felaket" olarak nitelendirdi.
Avusturya'da bir hafta önce 30 derece olan hava, bugün kar yağışıyla herkesi şoke etti. Viyana'da, Wien Nehri taşma tehlikesi yarattığı için tren seferleri askıya alındı ve metro hatları kapatıldı.
Slovakya, şiddetli yağmurların su baskınlarına neden olmaya devam etmesi nedeniyle başkenti Bratislava'da olağanüstü hal ilan etti. Fırtınanın en azından Pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor ve etkilenen bölgelerde şiddetli yağmurların devam etmesi öngörülüyor.