08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar: Suriye için Üstü Kapalı Mesaj Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar: Suriye için Üstü Kapalı Mesaj Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Suriye için üstü kapalı mesaj geldi. Detaylar haberimizin devamında...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar: Suriye için Üstü Kapalı Mesaj Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Suriye'ye yönelik normalleşme çağrısıyla dikkat çekti. Erdoğan, "Dış siyasette yeni denklemler kurmamız Türkiye için tercihten öte ihtiyaçtır. Bu açılımlara komşularımızla birlikte diğer ülkelerin de muhtaç olduğunu görüyoruz. 

Bunun için sıkılı yumrukların açılmasında fayda olduğunu görüyoruz," dedi. Bu sözler, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin yeniden düzelmesine yönelik beklentileri artırdı. Erdoğan, dış politikada Türkiye'nin coğrafi, beşeri, ekonomik ve tarihi bağları nedeniyle tek bir bloğa sıkıştırılamayacağını vurgulayarak, 

"Bizim için batı dünyası ile ilişkilerimizi ilerletmek ne kadar önemli ise Asya, Afrika ve Latin Amerika'ya kadar işbirliğimizi güçlendirmemiz aynı derecede önemlidir. Bizi kimsenin dar kalıplarına hapsedilmesine izin vermeyiz," ifadelerini kullandı. 

Son 22 yılda Türkiye'nin nüfuz alanını genişletmek için tarihi adımlar attıklarını belirten Erdoğan, karşılıklı saygı ve müşterek menfaatler temelinde daha önce karşılarında konumlanan ülkelerle ilişkileri güçlendirdiklerini söyledi. 

Erdoğan, büyük güçler arasındaki paylaşım kavgasının hızlandığı bir dönemde dostlarını artırmaya önem verdiklerini ifade etti. Öte yandan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Türkiye ile görüşmelerin başlaması için Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi gerektiğini belirtti. 

Esed, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu şartların konuşulması halinde görüşebileceğini dile getirdi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
21 Temmuz 2024 Oğlak Dolunayı Neler Getirecek?

21 Temmuz 2024 Oğlak Dolunayı Neler Getirecek?

Sponsorlu bağlantılar