HABER.COM
Haber.com Dünya Elon Musk incelemeye alındı: Putin ile gizli temas iddiası!

Elon Musk incelemeye alındı: Putin ile gizli temas iddiası!

Elon Musk incelemeye alındı: Putin ile gizli temasta bulunması ve ABD'deki seçmen bağışı kampanyası, teknoloji devinin başını yaktı. İşte detaylar!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk incelemeye alındı: Putin ile gizli temas iddiası!

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, The Wall Street Journal'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli olarak görüştüğüne dair haberlerinin ardından yeni bir tartışmayla karşı karşıya. İddiaya göre, Donald Trump'ın ABD seçimlerindeki en büyük destekçisi olan Musk, bir yandan da gizlice Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temaslarını sürdürüyor.

Elon Musk’ın Bağışları Hakkında Yasal İnceleme Başlatıldı

Kremlin ise bu iddiaları yalanlayarak, Musk'ın Putin ile tek etkileşiminin 2022'den önce vizyoner teknoloji odaklı bir görüşmede gerçekleştiğini belirtti.

Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk, Trump'ın bağış kampanyası adı altında seçime destek veren ABD vatandaşlarına her gün rastgele 1 milyon dolar bağışta bulunuyor. ABD Adalet Bakanlığı, bu hususun federal yasayı ihlal edebileceği konusunda Musk'a uyarı yapmıştı.

Temmuz ayından bu yana Donald Trump'ı destekleyen Musk'ın, Trump yanlısı siyasi eylem komitesine 118 milyon dolar bağışladığı bildiriliyor.

Putin ile Gizli Temasta 

NASA Yöneticisi Bill Nelson, Musk'ın, SpaceX'in NASA ve Pentagon ile yaptığı çalışmalar kapsamında aldığı üst düzey gizlilik izni ve güvenlik endişeleri nedeniyle, Musk'ın Putin ile olası etkileşimlerinin araştırılması çağrısında bulundu.

Raporda, Musk'ın Putin ile yaptığı görüşmelerin iş, kişisel konular ve jeopolitik gerginliklere değindiği iddia ediliyor. Ancak Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, iddiaları kesinlikle yanlış olarak nitelendirerek reddetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran'ın başkenti Tahran'da patlama: Saldırıyı İsrail üstlendi!

İran'ın başkenti Tahran'da patlama: Saldırıyı İsrail üstlendi!