19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Fransızlar Tedirgin Oldu! Türkler Somali'de Petrol Arayacak

Fransızlar Tedirgin Oldu! Türkler Somali'de Petrol Arayacak

Petrol ve doğalgaz aramak için suya inen Oruç Reis, Fransız basınında geniş yer buldu. Somali karasularında faaliyet gösteren gemi nedeniyle Fransızlar tedirgin oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransızlar Tedirgin Oldu! Türkler Somali'de Petrol Arayacak

Sismik araştırmalar için geliştirilen Oruç Reis, uzun bir aradan sonra yeniden suya indi. Bu defa Afrika’nın en özel bölgelerinde faaliyet gösterecek. Somali karasularında petrol ve doğalgaz arayacak.

Türkiye’nin bu adımı, Fransız gazetelerinde geniş yer buldu. Büyük bir rezerv potansiyeli olan alanda böyle bir faaliyetin başlaması, endişe verici olarak kabul edildi.

Haberde, Türkler etki alanını genişletiyor, ifadesi ise oldukça dikkat çekti. Uzun zamandır Afrika ülkeleri ile kurulan yakın ilişkiler, Avrupa tarafından takip ediliyordu. Askeri işbirlikleri ve petrol arama anlaşmaları nedeniyle bu takibin daha da sıkılaştığı düşünülüyor.

Sismik araştırma gemisinin nasıl sonuç alacağı henüz bilinmiyor. Somali karasularının, Afrika’nın en önemli hidrokarbon yataklarına sahip olduğu iddia ediliyor. Oruç Reis’i korumak ve güvenliğini sağlamak için beş gemi eşlik ediyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vatandaşlar Devrilen Kamyondaki Meyveler İçin Adeta Yarıştı! Düşündüren Görüntüler

Vatandaşlar Devrilen Kamyondaki Meyveler İçin Adeta Yarıştı! Düşündüren Görüntüler

Sponsorlu bağlantılar