16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Gazze’de Ateşkes İkilemi: ABD Bastırıyor, Hamas Reddediyor

Gazze’de Ateşkes İkilemi: ABD Bastırıyor, Hamas Reddediyor

İsrail ve Hamas arasında ateşkes görüşmelerinin bir an evvel başlaması adına ABD büyük bir baskı kurarken, Hamas cephesi görüşmeyi ateşli bir şekilde reddediyor. İşte, Gazze’de ateşkes kararında son durum!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze’de Ateşkes İkilemi: ABD Bastırıyor, Hamas Reddediyor

Körfez bölgesi, İsrail ile Hamas arasında ateşkes görüşmeleri devam ederken ve ABD kilit arabulucu olarak öne çıkarken, bir kez daha müzakerelerin hararetine kapıldı. Mevcut durum gerginliği artırdı ve kalıcı bir barışın sağlanıp sağlanamayacağı konusunda soruları gündeme getirdi.

Hamas Ateşkes Görüşmelerini Reddediyor

Bölgeden gelen son bilgiler, Hamas'ın görüşmelerden çekildiğini ve karmaşık tartışmalara dahil olmak yerine daha önce üzerinde anlaşılan önerileri uygulama konusunda ısrarcı olduklarını ortaya koydu. 

15 Ağustos'ta Üçlü Görüşmeler Başlıyor

15 Ağustos'ta, ABD, Mısır ve Katar'ı içeren üçlü görüşmeler için planlar yapılacak. Üç ülkeden temsilciler, ateşkesin ayrıntılarını ve rehinelerin serbest bırakılmasını kesinleştirmeyi umuyorlar. Üst düzey bir Hamas yetkilisi, daha fazla müzakere yerine somut adımlar aradıkları için yarınki görüşmelere katılmayacaklarını doğruladı.

İsrail Can Almaya Devam Ederken...

ABD Başkanı Joe Biden ve Arap liderlerinin bu gerginliklerin hızla çözülmesi için baskı yapmaları da Hamas'ı caydıramadı. İsrail'in Gazze'de katliama devam etmesi ve Orta Doğu'nun birbirine girmiş olması müzakereleri erteliyor.

Her iki taraf da pozisyonlarına yerleşmişken, arabulucuların işi zor. Müzakerelerin önünü açmak için bu önemli engelleri aşmakla görevlendirilen ülkeler eli kolu bağlı bir durumda kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güzel Aşklar Diyarı'nın Çekimleri Başladı

Güzel Aşklar Diyarı'nın Çekimleri Başladı

Sponsorlu bağlantılar