Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Dünya Hizbullah'tan İsrail'e Hava Saldırısı: 4 İsrail Askeri Öldü, 60'tan Fazla Yaralı Var!

Hizbullah'tan İsrail'e Hava Saldırısı: 4 İsrail Askeri Öldü, 60'tan Fazla Yaralı Var!

Lübnan merkezli Hizbullah, İsrail'e insansız hava araçları (İHA) ile saldırdı. İHA saldırısında dört İsrail askeri öldü, 60'tan fazla kişi yaralandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hizbullah'tan İsrail'e Hava Saldırısı: 4 İsrail Askeri Öldü, 60'tan Fazla Yaralı Var!

İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail'in kuzeyindeki bir ordu üssünü hedef alan insansız hava aracı saldırısında 4 askerin öldüğünü, 60'tan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri, ikinci bildiriminde Hayfa'nın yaklaşık 20 mil (33 km) güneyinde bulunan Binyamina kasabasının bitişiğindeki bir üsse düzenlenen saldırıda 7 askerin ağır yaralandığını duyurdu.

Hizbullah'tan İsrail'e İHA Saldırısı

Lübnan merkezli Hizbullah, saldırının Tel Aviv ile Hayfa arasında konuşlu İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı Golani Tugayı'nın eğitim kampını hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah medya ofisi, saldırının İsrail'in perşembe günü Güney Lübnan ve Beyrut'ta düzenlediği saldırılara yanıt olarak düzenlendiğini belirtti.

61 yaralıdan 3’ünün durumu kritik. Bunlardan 37'si ambulans veya helikopterle hastanelere kaldırıldı.

İsrail'in sansür kuralları gereğince medya kuruluşları, tam olarak nerede veya neyin hedef alındığını açıklayamıyor. Ancak bazı medya kuruluşları, hedefin Lübnan'dan fırlatılan, nispeten basit bir silah olan ve erken uyarı alarmlarını etkinleştirmemiş gibi görünen, alçak irtifa bir insansız hava aracı tarafından vurulduğunu iddia ediyor.

İsrail medyasının aktardığı görüntülerde, yaralıların helikopterler de dahil olmak üzere acil durum araçlarına bindirildiği görülüyor.

Ayrıntılar hala yetersiz ancak yaralıların çoğunun o sırada ortak bir kantinde olduğu ve tamamen hazırlıksız yakalandığı anlaşılıyor. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde çatıda bir delik bulunan boş bir yemekhane görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Şarkıcı Sinan Akçıl'dan Kredi Kartı Vergisi Hakkında Flaş Paylaşım: Atalarımdan Utanırım!

Ünlü Şarkıcı Sinan Akçıl'dan Kredi Kartı Vergisi Hakkında Flaş Paylaşım: Atalarımdan Utanırım!