17 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İran: "Haniye'nin Öldürülmesi Büyük Hataydı" İsrail Cezalandırılacak!

İran: "Haniye'nin Öldürülmesi Büyük Hataydı" İsrail Cezalandırılacak!

Hamas liderinin İsrail tarafından İran’da öldürülmesine tepki gecikmedi. İsrail’i cezalandırmaya hakkı olduğunu belirten İran’dan sert açıklamalar geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran: "Haniye'nin Öldürülmesi Büyük Hataydı" İsrail Cezalandırılacak!

İran Pazartesi günü, Gazze'deki savaş sırasında İsrail'in sorumlu tutulduğu bir saldırıda geçen hafta Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine misilleme yapma konusunda "yasal hakkı" olduğunu açıkladı.

Büyük Hataydı, Cezalandırılacaklar!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanani, İsrail'e atıfta bulunarak düzenli bir basın brifinginde "Kimsenin İran'ın Siyonist rejimi cezalandırma yasal hakkından şüphe etme hakkı yok" dedi.

İran'ın, Ekim ayı başında Gazze'de İsrail savaşının başlamasından bu yana artan ve Çarşamba günü Tahran'daki saldırıdan bu yana daha da yükselen bölgedeki gerginliği tırmandırmaya çalışmadığını da sözlerine ekledi.

İran Devrim Muhafızları, İsrail'in Haniye'yi Tahran'daki ikametgahının dışından fırlatılan kısa menzilli bir mermi kullanarak öldürdüğünü söyledi. Haniye, Cumhurbaşkanı Masoud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için İran'daydı.

Bakanlık Sözcüsü Kanani son olarak şunları söyledi: "Bölgede istikrar ve güvenliğin sağlamlaştırılmasının saldırganı cezalandırarak ve Siyonist rejimin maceracı davranışlarına ve sınır ötesi terörlerine karşı bir caydırıcılık yaratarak sağlanacağına inanıyoruz".

İsrail'i tanımayan İran, Haniye'nin öldürülmesinden bu yana Ürdün, Mısır, Umman ve Katar ile görüşmelerde bulundu. Tahran, İsrail'e karşı harekete geçme hakkının yadsınamaz olduğunu defalarca teyit etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Katılacak!

Türkiye İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Katılacak!

Sponsorlu bağlantılar