16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İran'dan İsrail'e Gözdağı! ABD Generali Orta Doğu'ya Geldi

İran'dan İsrail'e Gözdağı! ABD Generali Orta Doğu'ya Geldi

İran, Haniye'nin şehit edilmesinin ardından İsrail'e misilleme saldırısının hazırlığını yapıyor. Orta Doğu'da ipler koptu! ABD Generali bölgeye geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'dan İsrail'e Gözdağı! ABD Generali Orta Doğu'ya Geldi

ABD Merkez Komutanlığı'ndan General Michael Kurilla, Cumartesi günü Orta Doğu'ya geldi. Hamas ve Hizbullah'ın üst düzey liderlerinin öldürülmesinin ardından İran'ın İsrail'e olası bir saldırı hazırlığı sırasında gelen bu ziyaret nasıl sonuçlanacak?

ABD Generali Kurilla Bölgeye Vardı

General Kurilla'nın ziyareti, Hamas siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından İsrail, İran ve Hizbullah arasındaki son tırmanıştan önce planlanmıştı, ancak şimdi stratejik bir hamle olarak görülüyor. Kurilla'nın İran'dan gelecek bir saldırıya karşı İsrail'i savunan uluslararası ve bölgesel koalisyonu harekete geçirmesi bekleniyor.

Üç ABD ve İsrail yetkilisi, İran'ın Pazartesi günü İsrail'e bir saldırı başlatmasını beklediklerini söyledi. İran ve Hizbullah liderleri, Hizbullah'ın en üst düzey askeri komutanı Fuad Şükr ve Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine misilleme yapma sözü verdi. ABD'li bir yetkiliye göre, Kurilla'nın İsrail ve Ürdün de dahil olmak üzere birkaç Körfez ülkesini ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'da Hırsıza Büyük Şok! 5 Bin Lira Çalıp Gidecekti Ama...

Bursa'da Hırsıza Büyük Şok! 5 Bin Lira Çalıp Gidecekti Ama...

Sponsorlu bağlantılar