19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İsrail Gazze'de Bir Okula Saldırdı: 100'den Fazla Ölü Var!

İsrail Gazze'de Bir Okula Saldırdı: 100'den Fazla Ölü Var!

İsrail güçleri, sabah namazının kılındığı sırada Gazze'deki bir okula saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre en az 100 Filistinli hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Gazze'de Bir Okula Saldırdı: 100'den Fazla Ölü Var!

İsrail tarafından yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Gazze'deki okula sabahın erken saatlerinde saldırı düzenlendi. İsrail ordusunun vurduğu okulda en az 100 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

İsrail, Gazze'de Filistinlilerin Sığındığı Okulu Vurdu

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, Cumartesi sabahı saldırının ardından yaptığı açıklamada, "İşgal ordusu, yerinden edilmiş kişileri doğrudan sabah namazını kılarken bombaladı ve bu, şehit sayısının hızla artmasına neden oldu. "Bu, açıkça Filistin halkımıza karşı işlenen soykırım ve etnik temizlik suçunun çerçevesine giriyor." açıklamasında bulundu.

Gazze'nin sivil savunma ajansı, üç İsrail roketinin okula isabet ettiğini ve olayı korkunç bir katliam olarak nitelendirerek, bazı cesetlerin alev aldığını açıkladı.

Baskın sırasında dua salonunda 250 Filistinli ibadet ediyordu. İsrail ordusu bölgeye su erişimini de kesti. Bu sebeple yangın söndürülemedi. İçerideki kişiler mahsur kaldı ve kurtarılamadı.

Okulda ibadet edip sığınan Filistinliler arasından öldürülenlerin ve yaralıların cesetlerinin Gazze'deki Baptist Hastanesi'ne nakledildiği bildirildi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, hava kuvvetlerinin "Hamas teröristleri ve komutanları için bir saklanma yeri" olarak hizmet veren ve aynı zamanda Gazze Şehri sakinleri için bir sığınak olan bir "komuta ve kontrol merkezini" vurduğunu doğruladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reyting Sonuçları 9 Ağustos 2024: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Reyting Sonuçları 9 Ağustos 2024: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Sponsorlu bağlantılar