19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İsrail Gazze'deki BM okulunu vurdu: 2'si çocuk 14 ölü!

İsrail Gazze'deki BM okulunu vurdu: 2'si çocuk 14 ölü!

İsrail güçleri Gazze'de bir hava saldırısı daha gerçekleştirdi. BM okulunun hedef alındığı saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Gazze'deki BM okulunu vurdu: 2'si çocuk 14 ölü!

İsrail güçleri bu kez Gazze'de yerinden edilen Filistin ailelere ev sahipliği yapan BM okulunu hedef aldı. BM okulu binasına düzenlenen hava saldırısında iki çocuk dahil olmak üzere en az 14 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Bir Kez Daha BM Okulunu Hedef Aldı

İsrail ordusu, konuya dair Nuseyrat mülteci kampında bulunan okulun içinden saldırı planlayan Hamas militanlarını hedef aldığını bildirdi. Nuseyrat'taki Awda Hastanesi yetkilileri, saldırıda 10 kişinin öldüğünü ve dört kişinin daha Deir al-Balah'taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildiğini bildirdi. Hastane yetkilileri, saldırıda ölenler arasında en az bir kadın ve iki çocuğun bulunduğunu ve en az 18 kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail saldırıları ve tahliye emirleri nedeniyle evlerinden sürülen on binlerce Filistinli, Gazze'deki okullarda yaşıyor.

Perşembe günü vurulan okul, Filistinliler için BM ajansı UNWRA tarafından işletilen Gazze'deki birçok okuldan biri olan El-Cavni Erkek Hazırlık Okulu olarak adlandırıldı. BM okulu, savaş boyunca birden fazla saldırıya uğradı.

İsrail, Hamas militanları tarafından kullanıldığını söyleyerek sık sık okulları bombalıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB Duyurdu: 2 PKK'lı Terörist Habur'da Teslim Oldu

MSB Duyurdu: 2 PKK'lı Terörist Habur'da Teslim Oldu

Sponsorlu bağlantılar