16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İsrail-Lübnan Çatışmasına Netanyahu'dan Yanıt: 'Hikayenin Sonu Değil'

İsrail-Lübnan Çatışmasına Netanyahu'dan Yanıt: 'Hikayenin Sonu Değil'

İsrail ile Hizbullah çatışmasının ortasında yüzlerce roket ve füze karşılıklı olarak atılırken, Netanyahu'dan yanıt geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail-Lübnan Çatışmasına Netanyahu'dan Yanıt: 'Hikayenin Sonu Değil'

İsrail Hizbullah'a saldırılar düzenlediğinde İsrail-Hizbullah çatışması tırmandı. Buna karşılık Hizbullah, sivilleri hedef alan 320 adet roketi İsrail'in kuzeyine fırlatarak misilleme yaptı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Cumartesi günü Kahire'de Gazze ateşkes görüşmelerine katılmaya hazırlanıyor.

Daha önce, bir Hamas heyeti müzakerecilerle görüşmek üzere Kahire'ye geldi ancak mevcut görüşme turuna resmi olarak katılmayacağını vurguladı.

Bu hafta, üst düzey bir İsrail heyeti, ABD, Mısır ve Katar müzakerecileriyle yeni bir anlaşma önerisini görüşmek üzere Doha'ya yaptığı son gezinin ardından Kahire'yi ziyaret etti.

Ateşkes Görüşmeleri Beklenirken Gerilim Daha Da Tırmandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Lübnan'daki İran destekli Hizbullah hareketine karşı önleyici bir eylemde bulunduğunu ve merkezi İsrail'deki stratejik bir hedefe fırlatılan tüm insansız hava araçlarının engellendiğini söyledi.

Ordunun, "Celile'deki sivillerimize ve güçlerimize zarar vermeyi amaçlayan binlerce kısa menzilli roketi" imha ettiğini söyleyen Netanyahu, "bunun hikayenin sonu olmadığını" bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ozan Akbaba Başrolde: 'Albora'nın Sert Kışı' Dizisine Yeni Oyuncular

Ozan Akbaba Başrolde: 'Albora'nın Sert Kışı' Dizisine Yeni Oyuncular

Sponsorlu bağlantılar