Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com Dünya İsrail, Lübnan'da Hizbullah'a Karşı 'Kara Saldırıları' Başlattı

İsrail, Lübnan'da Hizbullah'a Karşı 'Kara Saldırıları' Başlattı

İsrail güçleri söz verildiği gibi hafta başından itibaren Lübnan'da kara operasyonunu başlattı. İşte, Hizbullah ile sıcak çatışmada son durum!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail, Lübnan'da Hizbullah'a Karşı 'Kara Saldırıları' Başlattı

İsrail, Salı sabahı erken saatlerden itibaren Lübnan'ın güneyinde kara saldırılarına başladı. İsrail Savunma Kuvvetleri, bölgede İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yoğun çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Lübnanlı siviller, İsrail-Lübnan sınırının 32 kilometre kuzeyinde bulunan Litani Nehri'ni güneye doğru araç kullanarak geçmemeleri konusunda uyarıldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, operasyonun İran destekli grubun altyapısını hedef aldığını ve bunların İsrail'in kuzeyindeki İsrail toplulukları için doğrudan bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, daha önce yaptığı açıklamada, ordunun kara harekâtına hazır olduğunu ima etmiş ve Lübnan sınırına yakın birliklere, İsrail'in Hizbullah'ı hedef almak için havadan, denizden ve karadan güç kullanmaya hazır olduğunu söylemişti.

Peş Peşe Roket Saldırıları

Grup, İsrail askerlerini Lübnan sınırına yakın Metula kasabası ve Avivim bölgesine roket saldırısı ile hedef aldığını bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Salı sabahı yerel saatle 02:00'de X platformunda yayınlanan bir bildiride, İsrail'in kuzeyinde tank ve diğer zırhlı araçların yığılmasının ardından birliklerin sınırı geçtiğini doğruladı.

Lübnan'ın güneyindeki sınır kasabası Ayta eş-Şaab'da yoğun topçu ateşi açıldığı bildirildi.

Yetkililer, Sidon kenti yakınlarında kalabalık bir Filistin mülteci kampındaki bir binaya saldırı düzenlendiğini, bunun bu çatışmada ilk kez gerçekleşen bir saldırı olduğunu bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı Şaban Vatansever ve Mutlu Öztürk Cinayetinde Son Dakika: Serkan Akyüz Tutuklandı!

Müge Anlı Şaban Vatansever ve Mutlu Öztürk Cinayetinde Son Dakika: Serkan Akyüz Tutuklandı!