16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İsrail Ordusu Batı Şeria'da Büyük Çaplı Operasyon Başlattı

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Büyük Çaplı Operasyon Başlattı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde İsrail güçleri tarafından düzenlenen bir operasyonda en az dokuz Filistinlinin öldürüldüğü açıklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Ordusu Batı Şeria'da Büyük Çaplı Operasyon Başlattı

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde İsrail güçleri tarafından düzenlenen bir operasyonda en az dokuz Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi. İsrail ordusu, gece boyunca Cenin ve Tulkarm'da başlatıkkları terörle mücadele operasyonunda şu ana kadar beş silahlı teröristi öldürdüklerini duyurdu.

İsrail, Batı Şeria’ya Saldırdı: 9 Ölü

Ayrıca, Tubas yakınlarındaki el-Faraa mülteci kampında eş zamanlı bir operasyon sırasında düzenlenen hava saldırısında dört kişinin daha öldürüldüğü belirtildi.

İsrail medyası, yüzlerce İsrail askerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki dört farklı şehirde - Cenin, Tulkarm, Tubas ve Nablus - aktif olduğunu bildirdi.

Yoğunbir çatışma noktası olan Cenin'de askerler şehrin girişlerinden biri hariç hepsini kapattı ve bölgede kontrol noktaları kurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail güçlerinin ayrıca Cenin hükümet hastanesini, yakındaki İbn Sina hastanesini, ayrıca Filistin Kızılayı ve Hastaların Dostları Derneği'nin genel merkezini kuşattığını bildirdi.

Hastanelerde ambulansların dahi çalışmasını engelleyen İsrail askerleri, Batı Şeria genelinde terörünü sürdürmeye devam ediyor.

Bu gelişmelerin ardından Hamas, Cenin'de İsrail kuvvetleri tarafından öldürülen savaşçılar olduğunu açıkladı ve kaybedilen vatandaşlar için yas dolu bir açıklama yayınladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mauro Icardi'den Sitemkâr Paylaşım: İyi Zamanlarda Herkes Bizimle Ama...

Mauro Icardi'den Sitemkâr Paylaşım: İyi Zamanlarda Herkes Bizimle Ama...

Sponsorlu bağlantılar