16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İsrail’den Hizbullah'a Misilleme! 'Bir Sonraki Aşamaya Geçildi!'

İsrail’den Hizbullah'a Misilleme! 'Bir Sonraki Aşamaya Geçildi!'

Hizbullah’ın İsrail’in kontrolündeki Golan Tepeleri’ne düzenlediği roket saldırısında 12 kişi öldü. İsrail’den Hizbullah’a misilleme geldi: ‘Bir sonraki aşamaya geçildi!’

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail’den Hizbullah'a Misilleme! 'Bir Sonraki Aşamaya Geçildi!'

Son dakika savaş haberi! Dün akşam saatlerinde Hizbullah, Lübnan’daki İsrail kontrolündeki Golan Tepeleri’ndeki futbol sahasına roket saldırısı düzenledi. Saldırıda 12 genç hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. 

Saldırıyı üstlenen Hizbullah, ABD’ye telefon açarak önemli bir açıklamada da bulundu. Tüm bunlar olup biterken, boş durmayan İsrail ordusu da harekete geçti. “Bir sonraki aşamaya geçildi” uyarısında bulunan İsrail’den misilleme geldi. 

İsrail'den Misilleme

Golan Tepeleri'ndeki saldırının ardından İsrail jetleri güney Lübnan'daki dört farklı yere saldırı düzenledi. Hiyam, Kfarkilla, Teyrharfa ve Sur şehri yakınlarında bulunan Burc El-Şimali'deki saldırılarda ölen ya da yaralananlarla ilgili henüz bilgi gelmedi.

Hizbullah ABD'yi Aradı

Hizbullah, Golan Tepeleri'ndeki saldırıyı üstlenirken, Majdal Şems saldırısıyla ilgilerinin olmadığını bildirdi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise ABD dönüşünü öne aldı.

"Topyekun bir savaşla karşı karşıyayız" diyen İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, "İsrail devleti vatandaşlarını ve egemenliğini sıkı bir şekilde savunacak" açıklamasında bulundu.

Bu esnada Hizbullah ABD'ye telefon açtı. İddiaya göre Hizbullah, ABD'ye şunları söyledi: "İsrail karşı saldırı yaparsa topyekün bir savaş çıkacak."

ABD'li kurmayların Hizbullah'a kınama mesajları paylaştığı öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump Bitcoin İçin Kesin Konuştu: Ay'a Gidecek!

Trump Bitcoin İçin Kesin Konuştu: Ay'a Gidecek!

Sponsorlu bağlantılar