HABER.COM
Haber.com Dünya İsrail'in İran'a Saldırı Planı Sızdırıldı! İşte Detaylar

İsrail'in İran'a Saldırı Planı Sızdırıldı! İşte Detaylar

İsrail'in İran'a yönelik saldırı planlarına ilişkin gizli belgeler sızdırıldı. İşte, kanlı eylem planına dair o detaylar!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in İran'a Saldırı Planı Sızdırıldı! İşte Detaylar

Orta Doğu'da ciddi bir güvenlik ihlali yaşanırken, İsrail'in İran'a yönelik saldırı planlarına ilişkin gizli belgeler, 'Middle East Spectator' adlı bir hesap tarafından sosyal medya platformu Telegram'da paylaşıldı.

İran yanlısı olduğu bilinen hesap, belgeleri ABD istihbarat topluluğundan bir kaynaktan aldığını iddia etti.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, İran'a karşı bir sonraki hamlelerinin "ölümcül, kesin ve her şeyden önce şaşırtıcı" olacağının sinyalini verdi.

CNN'in haberine göre, 15 ve 16 Ekim tarihli belgeler "çok gizli" olarak tanımlandı ve yalnızca ABD, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve İngiltere'nin paylaşımına açıldı.

ABD ise konuyu soruşturmaya başladıklarını açıkladı. 

"Çok Endişe Verici"

İsrail'in İran'a yönelik sızdırılan saldırı planını doğrulayan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, detayların "çok endişe verici" olduğunu söyledi. Johnson, "Ortaya atılan bazı ciddi iddialar var, bir soruşturma devam ediyor ve birkaç saat içinde bu konuda bir brifing alacağım" diye konuştu.

İsrail'den Dev Operasyon

Sızıntıya göre belgelerde İsrail Hava Kuvvetleri üslerinde son dönemde gerçekleştirilen ileri mühimmat transferi gibi önlemlerin yanı sıra istihbarat uçakları ve muhtemelen savaş uçaklarının da katıldığı büyük bir tatbikat ayrıntılı olarak yer alıyor.

İddiaya göre, İsrail'e ait insansız hava araçları birliklerinin İran'a yönelik olası bir saldırıya yönelik hazırlıkları da yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reyting Sonuçları 20 Ekim 2024 Pazar: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Reyting Sonuçları 20 Ekim 2024 Pazar: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?