30 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com Dünya İsrail'in Lübnan'ı Hedef Almasına Suudi Arabistan'dan Uyarı: 'Tehlikeli Sonuçlar Doğuracak'

İsrail'in Lübnan'ı Hedef Almasına Suudi Arabistan'dan Uyarı: 'Tehlikeli Sonuçlar Doğuracak'

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını artırarak bölgesel gerilimi tırmandırmasına Suudi Arabistan’dan uyarı: “Tehlikeli sonuçlar doğuracak.”

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Lübnan'ı Hedef Almasına Suudi Arabistan'dan Uyarı: 'Tehlikeli Sonuçlar Doğuracak'

Suudi Arabistan, İsrail'in Lübnan'da devam eden saldırılarının "tehlikeli sonuçlar" doğurabileceği uyarısında bulunarak derhal ateşkes çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, New York'ta düzenlenen BM Genel Kurulu'nun 79. oturumunda yaptığı konuşmada, Lübnan'ın istikrarı ve egemenliğinin uluslararası hukuk ve BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca korunması çağrısında bulundu.

“Tehlikeli Sonuçlar Doğuracak”

"İsrail'in uluslararası hukuku ve insani hukuku ihlal etmeye devam etmesine rağmen hesap sorulmaması ve cezalandırılmaması, daha fazla gerilimi teşvik ediyor" diye konuşan Bin Farhan, bölgedeki gerilimin tırmanışının hiçbir tarafa güvenlik veya istikrar getirmeyeceği uyarısında bulundu.

"Bunun yerine tehlikeli sonuçlara işaret ediyor, şiddetin ve savaşın ölçeğini artırıyor ve bölgenin güvenliğini ve istikrarını daha da tehdit ediyor" diyen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, ülkesinin sürdürülebilir bir diplomatik çözüme giden yolu açmak için Lübnan'da derhal ateşkes sağlanmasını amaçlayan uluslararası çabalara katıldığını ifade etti.

Geçici Ateşkes Çağrısı

ABD, AB ve diğer bazı ülkeler Çarşamba günü, diplomatik çabaları kolaylaştırmak amacıyla İsrail ile Hizbullah arasında geçici ateşkes çağrısında bulundu.

Hizbullah ve İsrail, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşını başlatmasından bu yana sınır ötesi çatışmalara giriyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Hava Yolları Brüksel Grevi Nedeniyle Uçuşlarını İptal Etti

Türk Hava Yolları Brüksel Grevi Nedeniyle Uçuşlarını İptal Etti