16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İsrailli Bakan: "İngiltere'nin İsrail'e Uyguladığı Silah Ambargosu Utanç Verici"

İsrailli Bakan: "İngiltere'nin İsrail'e Uyguladığı Silah Ambargosu Utanç Verici"

İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, İngiltere'nin İsrail'e uyguladığı kısmi silah ambargosunun 'utanç verici' olduğunu söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrailli Bakan: "İngiltere'nin İsrail'e Uyguladığı Silah Ambargosu Utanç Verici"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yardımcısı ve İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, İngiltere'nin İsrail'e uyguladığı kısmi silah ambargosunun 'utanç verici' olduğunu söyledi. Dermer, ülkesinin Gazze'de uluslararası insancıl hukuku ihlal etmediğini belirtti.

İngiltere'nin bu hafta başında İsrail'e verdiği bazı silah ruhsatlarını askıya almasını kınayan Ron Dermer, bunun Hamas tarafından altı İsrailli rehinenin daha idam edilmesinden sadece birkaç gün sonra gerçekleştiğini savundu.

İsrail'e uygulanan bu silah ambargosunun utanç verici olduğu, çünkü İsrail'in "medeniyetin düşmanları olan İran ve eksenine karşı cephede savaştığını" söyleyen Bakan Dermer, ayrıca İsrail'in Gazze'de uluslararası insani hukuku ihlal ettiğini reddetti.

İsrailli Bakanın şu ifadeleri İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı:

"Eğer Churchill, İngiltere'yi Nazilere karşı mücadelede yönetiyorsa ve İngiltere büyük ölçüde tek başına kalmışsa, aniden büyük dostu ve müttefiki tarafından silah ambargosu uygulansaydı, İngiliz halkının ne hissedeceğini kendinize sorardınız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD’de Liseye Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 4 Yaralı

ABD’de Liseye Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 4 Yaralı

Sponsorlu bağlantılar