HABER.COM
Haber.com Dünya Kamala Harris: "ABD İlk Kadın Başkanına Hazır"

Kamala Harris: "ABD İlk Kadın Başkanına Hazır"

Kamala Harris, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk kadın başkanını seçmeye "kesinlikle" hazır olduğunu iddia etti. Rakibi Donald Trump’a ise verdi veriştirdi. İşte, Harris’in o açıklamaları…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamala Harris: "ABD İlk Kadın Başkanına Hazır"

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, her iki aday da kritik ve kararsız eyaletlerdeki kampanyalarını yoğunlaştırdı. Anketlerde Donald Trump ve Kamala Harris büyük bir yarış halinde iken, iki aday da avantaj elde etmek için mücadele ediyor.

"ABD İlk Kadın Başkanına Hazır"

Kamala Harris, bir medya kuruluşuna verdiği bir röportajda, Amerika'nın başkanlığa bir kadın seçmeye hazır olup olmadığı sorulduğunda olumlu yanıt verdi ve kampanyasını Trump'ın egemen olduğu bir çağda "sayfayı çevirmenin" bir yolu olarak tanımladı. "İnsanlar Donald Trump'tan ve yaklaşımından bıkmış durumda çünkü her şey kendisiyle ilgili" diye konuşan Harris, liderlikte değişim arzusunu vurguladı.

Donald Trump ise Kuzey Karolina'daki destekçilerine hitap ederken, tamamen zıt bir görüş sundu. Trump seçimi, "dört yıl daha beceriksizlik, başarısızlık ve felaket" ile "ABD tarihindeki en büyük dört yıl" fırsatı arasında kritik bir karar olarak tanımladı.

Trump Yarışı Önde Götürüyor

Seçim yaklaşırken, son anketler, 78 yaşındaki Trump'ın hafif bir üstünlüğe sahip olabileceği görüldü.

5 Kasım seçimleri tarihi bir öneme sahip olacak çünkü seçmenler ya ülkenin ilk kadın başkanını seçecek ya da potansiyel olarak ilk hüküm giymiş suçluyu Beyaz Saray'a taşıyacak.

60 yaşındaki Harris, eski Başkan Barack Obama ve eşi Michelle gibi önde gelen Demokrat figürleri seçim kampanyasına getirerek destek topluyor. Madison'daki bir mitingde Obama, Trump'a yönelik sert eleştirileriyle kalabalığı harekete geçirdi ve katılımcılara "Yuhalamayın, oy verin!" dedi. Eminem de Detroit'teki büyük bir Harris etkinliğinde Obama'yı desteklemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Hava Yolları İran'a Uçuşları İptal Etti: İşte Detaylar

Türk Hava Yolları İran'a Uçuşları İptal Etti: İşte Detaylar