19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Lübnan'da Patlama: 9 Ölü, 2800 Yaralı!

Lübnan'da Patlama: 9 Ölü, 2800 Yaralı!

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlaması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti! 200'ünün durumu ağır olmak üzere 2800 yaralı olduğu bildirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lübnan'da Patlama: 9 Ölü, 2800 Yaralı!

Sağlık Bakanı Firas Al-Abiad Salı günü, Lübnan'da çağrı cihazı olarak bilinen kablosuz iletişim cihazlarının patlaması sonucu en az 9 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 2.800 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan 200’ünün durumu kritik. Hayatını kaybeden vatandaşların arasında bir de bebek var.

Lübnan’da Patlama: 9 Ölü

Patlamalar Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde meydana geldi. Patlamaların 17 Eylül 2024'te yerel saatle 15:30 (GMT 13:30) civarında gerçekleştiği bildirildi.

Lübnan merkezli Hizbullah, patlamalarda iki üyesinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını doğruladı. Hizbullah'ın açıklamasında, patlamaların birimleri ve kurumları tarafından kullanılan çağrı cihazlarını içerdiği belirtildi ancak patlamaların niteliği veya olası şüpheliler hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

Lübnan medyası patlamaların İsrail'in iletişim sistemini ihlal etmesiyle bağlantılı olabileceğini öne sürdü, ancak bu bilgi resmi olarak doğrulanmadı.

Hizbullah'ın Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarından İsrail'i tamamen sorumlu tuttuğu bildirildi.

Lübnan genelinde çağrı cihazlarının toplu olarak patlatılmasının ardından Hizbullah, İsrail'e karşı 'beklenmedik yerlerden adil bir misilleme' yanıtını verdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Uyarı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazı sahibi tüm vatandaşların bunları derhal imha etmelerini bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Evlendi

Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Evlendi

Sponsorlu bağlantılar