Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Dünya NATO Zirvesinde Tarih Belli Oldu! ABD, Hollanda ve Danimarka Ukrayna'ya F16 Gönderecek!

NATO Zirvesinde Tarih Belli Oldu! ABD, Hollanda ve Danimarka Ukrayna'ya F16 Gönderecek!

NATO Zirvesinde Tarih Belli Oldu! ABD, Hollanda ve Danimarka Ukrayna'ya F16'ları gönderme kararı aldı. Tüm detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NATO Zirvesinde Tarih Belli Oldu! ABD, Hollanda ve Danimarka Ukrayna'ya F16 Gönderecek!

Rusya’yla olan savaşa devam eden Ukrayna, ABD’de düzenlenen NATO Zirvesi’nden sevindirici bir haber aldı. Zirve üyeleri, ABD, Hollanda ve Danimarka'nın oluşturduğu koalisyonun Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları teslim edeceğini açıkladı. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Kamu Forumu etkinliğinde yaptığı konuşmada, Ukrayna'ya desteklerinin süreceğini belirterek, güçlü bir yardım paketi üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Blinken, Danimarka ve Hollanda'nın F-16 savaş uçaklarını bu yaz Ukrayna'ya teslim edeceğini duyurdu. 

ABD Başkanı Joe Biden, Hollanda Başbakanı Dick Schoof ve Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ortak açıklama yaparak, F-16 savaş uçaklarının transfer sürecinin başladığı, bu yaz Ukrayna'da operasyonel hale geleceğini belirtti. Başkan, güvenlik endişeleri nedeniyle detaylara yer vermezken, Ukrayna'nın hava savunma kabiliyetini artırma konusundaki kararlılığını vurguladı. 

Ukrayna'ya dördüncü nesil modern F-16 savaş uçakları filosunun yanı sıra eğitim desteği de sağlanacağını bildirdi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, NATO Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, NATO'nun Rusya'nın tehditlerine karşı güçlendiğini belirtti. 

Austin, "Putin'in savaşı NATO'nun genişlemesinin nedenidir." diyerek NATO'nun kolektif savunmasını ve caydırıcılığını artırmaya devam edeceklerini söyledi. Austin, Ukrayna'ya destek sağlamak için uluslararası koalisyonun yorulmadan çalıştığını, bu yaz F-16'ların Ukrayna semalarında olacağını vurguladı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş, FIFA'daki Tylor Boyd Dosyasını Tamamen Kapattı! Yüklü Tazminat Ödedi!

Beşiktaş, FIFA'daki Tylor Boyd Dosyasını Tamamen Kapattı! Yüklü Tazminat Ödedi!