08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Netanyahu, Biden ve Harris ile Görüştü! Beyaz Saray'dan Ateşkes Baskısı

Netanyahu, Biden ve Harris ile Görüştü! Beyaz Saray'dan Ateşkes Baskısı

ABD ziyaretini sürdüren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Joe Biden ve Kamala Harris ile görüştü. Beyaz Saray’ın, Netanyahu’ya ‘ateşkes’ ve ‘rehine’ konusunda baskı yaptığı öğrenildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Netanyahu, Biden ve Harris ile Görüştü! Beyaz Saray'dan Ateşkes Baskısı

Netanyahu, Biden'la, ardından rehine aileleriyle ve Harris'le görüştü. 

Beyaz Saray, İsrail başbakanına ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının şartlarını kabul etmesi için baskı yapmaya çalışıyor. İşte, o görüşmenin çarpıcı detayları!

Netanyahu Beyaz Saray’da…

ABD Başkanı Joe Biden, Perşembe günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir araya geldi. Netanyahu'nun Beyaz Saray'da daha sonra yeni başkan adayı Kamala Harris ile de bir araya geldi.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde dünya çapında tepki çeken konuşması ve beraberindeki protestoların hepsi Filistin ile ilgiliydi.

Netanyahu, uluslararası örgütlerin İsrail'in davranışları hakkındaki eleştirilerini reddetti ve "tam zaferden" daha azına razı olmayacağını açıkça belirtti.

Bu hafta sonu başkanlık yarışından çekileceğini duyuran Biden, Gazze'deki savaşı sona erdirmenin görevdeki son aylarında en önemli öncelik olmaya devam ettiğinin sinyalini verdi.

Biden ile Netanyahu, Gazze'de ateşkes ve rehinelerin karşılıklı serbest bırakılması konusunu görüştü. Buna göre ilk aşama; 6 haftalık ateşkes ve bazı rehinelerin serbest bırakılmasını içerecek. Anlaşmanın ikinci aşaması, Hamas ve İsrail kalıcı bir ateşkes müzakere ederken düşmanlıkların durdurulmasını sürdürecek ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesini belirleyecek.

Gururlu Bir Yahudi Siyonistten Gururlu Bir İrlandalı Amerikalı Siyoniste

Netanyahu toplantının başında Biden'a "Gururlu bir Yahudi Siyonistten gururlu bir İrlandalı Amerikalı Siyoniste, 50 yıllık kamu hizmeti ve İsrail devletine 50 yıllık desteğiniz için teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Oval Ofis'teki ikili görüşmelerinin ardından iki lider, Hamas tarafından rehin tutulan Amerikalıların aileleriyle bir araya gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reyting Sonuçları 25 Temmuz 2024: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Reyting Sonuçları 25 Temmuz 2024: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Sponsorlu bağlantılar