16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Netanyahu TIME Dergisi'ne Konuştu: Gazze’de Savaş Devam Edecek

Netanyahu TIME Dergisi'ne Konuştu: Gazze’de Savaş Devam Edecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, TIME Dergisi’ne röportaj verdi. Netanyahu’nun Gazze açıklamaları dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Netanyahu TIME Dergisi'ne Konuştu: Gazze’de Savaş Devam Edecek

Uluslararası Adalet Divanı'nın (IJC) İsrail'in Filistin topraklarını işgalinin hukuka aykırı olduğuna ve bu işgalin mümkün olduğunca çabuk sona ermesi gerektiğine karar vermesinden haftalar sonra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ülkesinin işgal altındaki Batı Şeria üzerindeki kontrolü bırakmayacağını söyledi.

Orası Vatanımızın Bir Parçası

Perşembe günü yayınlanan TIME Dergisi'ne verdiği röportajda Netanyahu işgal altındaki Filistin toprakları hakkında "Burası bizim vatanımızın bir parçası. Orada kalmayı düşünüyoruz" dedi.

Egemen bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu yineleyen Netanyahu, İsrail işgal altındaki topraklar üzerinde güvenlik kontrolünü sürdürürken Filistinliler için sınırlı özyönetimi desteklediğini öne sürdü.

Netanyahu, Batı Şeria'daki Filistin kasabalarına atıfta bulunarak "Biz onların topraklarını yönetmiyoruz. Ramallah'ı yönetmiyoruz. Cenin'i yönetmiyoruz. Ama terörü önlemek gerektiğinde harekete geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze’deki Savaş Devam Edecek

TIME ile yaptığı röportajda Netanyahu ayrıca İsrail'in Hamas'ın askeri yeteneklerini yok edene ve Filistinli grubun gelecekte Gazze'yi yönetmemesini sağlayana kadar Gazze'deki savaşı sürdüreceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı hafta ortasında, İsrail ve Hamas'ın ateşkes konusu üzerinde çalıştığını açıklamıştı. 

Gazze'deki insani kriz sorulduğunda, Netanyahu İsrail'in Filistinlilere yardımı kısıtladığı yönündeki suçlamaları reddetti.

İnsani Yardım Sağlamak İçin Elimizden Geleni Yaptık

Başbakan Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yardım gönderilmesini engelledikleri sorulunca, TIME'a "Savaşın başlangıcından bu yana insani yardımı sağlamak için elimizden geleni yaptık, yaklaşık 40.000 yardım kamyonunun gelmesini sağladık" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası Ağustos Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası Ağustos Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Sponsorlu bağlantılar