09 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Plajda Terör Saldırısı: 32 Ölü, 63 Yaralı! Türkiye'den Açıklama Geldi

Plajda Terör Saldırısı: 32 Ölü, 63 Yaralı! Türkiye'den Açıklama Geldi

Plajda bombalı terör saldırısı: 32 ölü, 63 yaralı! Türkiye’den açıklama geldi! İşte, son dakika sıcak gelişmenin detayları!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Plajda Terör Saldırısı: 32 Ölü, 63 Yaralı! Türkiye'den Açıklama Geldi

Son dakika sıcak gelişme: Eş-Şebab terör örgütü bir plaja bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 32 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi yaralandı. Türkiye'den konuya dair açıklama geldi. 

Somali'de Plaja Terör Saldırısı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da terör örgütü Eş-Şebab'ın Lido Plajı ve Beach View Otel'e düzenlediği bombalı ve silahlı saldırıda, intihar bombacısı, sivillerin yoğun olarak bulunduğu plajda kendini patlattı. Birkaç saldırgan ise otele girerek etrafa ateş açtı.

Somali güvenlik güçleri gece boyunca saldırganlarla mücadele etti. 32 ölü, 63 yaralının olduğu bölgede büyük bir kaos yaşandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, o anlara dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Terör örgütü Eş-Şebab'ın saldırının sorumluluğunu üstlendiği bildirildi.

Türkiye'den Mesaj

Dışişleri Bakanlığı, Somali'de gerçekleştirilen terör saldırısını kınarken, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Somali halkına başsağlığı mesajını yayınladı. Bakanlık mesajında, "Türkiye, terörle mücadelesinde Somali’nin yanında olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bugün Hava Durumu Nasıl? 4 Ağustos Meteoroloji Günlük Hava Durumu

Bugün Hava Durumu Nasıl? 4 Ağustos Meteoroloji Günlük Hava Durumu

Sponsorlu bağlantılar