Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Dünya Putin'den 'BRICS' Açıklaması: Yeni Üyelere Kapımız Açık! Türkiye'ye Yeşil Işık

Putin'den 'BRICS' Açıklaması: Yeni Üyelere Kapımız Açık! Türkiye'ye Yeşil Işık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS topluluğuna yeni üye ülkelerin katılımını beklediğini ifade etti. Türkiye'ye yeşil ışık yaktı. İşte, Putin'den 'BRICS' açıklaması!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin'den 'BRICS' Açıklaması: Yeni Üyelere Kapımız Açık! Türkiye'ye Yeşil Işık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü Moskova'da düzenlenen BRICS iş forumunun genel oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Putin, BRICS ülkelerinin toplam GSYİH'sinin (Gaysi Safi Yurt İçi Hasıla) 60 trilyon doların üzerinde olduğunu belirtti. 

Batı liderliğindeki dünya düzenine karşı denge sağlamayı amaçlayan ittifak, başlangıçta Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'yı içeriyordu.

İran, Mısır, Etiyopya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Ocak ayında BRICS topluluğuna katıldı. Türkiye, Azerbaycan ve Malezya resmen başvuruda bulundu ve diğer birçok ülke de katılma isteğini dile getirdi.

Putin, Erdoğan ile Görüşecek

Putin, önümüzdeki günlerde Kazan'daki BRICS zirvesinde aralarında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Devlet Başkanı Narendra Modi, Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Devlet Başkanı Mesud Pezeşkiyan’ın da bulunduğu 24 dünya lideriyle el sıkışacak.

Moskova'daki yetkililer Kazan'daki buluşmayı şimdiden büyük bir başarı olarak nitelendiriyor.

Putin'in dış politika danışmanı Yuri Uşakov, iki hafta önce yaptığı açıklamada, 32 ülkenin katılımını teyit ettiğini ve bunlardan 24'ünün devlet başkanlarını göndereceğini belirtmişti.

Putin'in Kazan'da yaklaşık 20 ikili görüşme gerçekleştireceğini belirten Uşakov, zirvenin "Rusya topraklarında şimdiye kadar yapılmış en büyük dış politika etkinliğine" dönüşebileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Valiliği Açıkladı: Okullarda Ders Saatleri Değiştirildi

İstanbul Valiliği Açıkladı: Okullarda Ders Saatleri Değiştirildi