Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Dünya San Fermin Festivali İspanya'da Başladı! Peki, Neler Oldu?

San Fermin Festivali İspanya'da Başladı! Peki, Neler Oldu?

İber Yarımadası’na özgü etkinlikler yaklaşıyor. San Fermin festivali İspanya’da başladı. Boğaların ve öküzlerin sokaklarda koştuğu etkinlikte neler oldu? İşte, detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
San Fermin Festivali İspanya'da Başladı! Peki, Neler Oldu?

San Fermin Festivali, İspanya’nın Pomplona kentinde başladı. Söz konusu şehirde yaklaşık 196 bin kişi yaşıyor. Gösterilerin yapıldığı dönemde kentin nüfusu 2 milyona kadar çıkıyor. 

Bu özel etkinliği İspanyollar, 1910 yılından itibaren her sene düzenliyor. Ülkenin en köklü geleneklerinden biri olarak kabul görüyor.

İlgili birimler, gösterilerin 14 Temmuz’a kadar süreceği açıkladı. Kızgın hayvanların önünde koşmak isteyenlerin en az 18 yaşında olması gerekiyor. Sağlık problemi olanlar ise koşuya girmesine izin verilmiyor.

Katılımcılar, beyaz renkli pantolon ve gömlek giyiyor. Dikkat çekmek için kırmızı fularlar takıyor. Koşu, belediye meydanından başlıyor. Katılımcılar, 875 metrelik yolda yarışıyor.

Gösterilerde renkli ve eğlenceli görüntüler ortaya çıkıyor. Buna karşın istenmeyen olaylar da gerçekleşiyor. Geçmişten günümüze bu aktivitede 16 kişi hayatını kaybetti. Boğalar, boynuz darbeleri ile çok sayıda katılımcıyı yaraladı.

Koşulardaki son ölüm vakası 2009 yılında gerçekleşti. 

Koşuda, 6 boğa ve 6 öküz yer alıyor. Belirlenen kurallara uymayan katılımcılara komite 3 bin Euro para cezası verecek.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Belediye TOGG Aracını Vatandaşların Hizmetine Sundu

CHP'li Belediye TOGG Aracını Vatandaşların Hizmetine Sundu