19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Sicilya'daki Yat Kazasında Cinayet İhtimali Değerlendiriliyor

Sicilya'daki Yat Kazasında Cinayet İhtimali Değerlendiriliyor

Sicilya'da lüks bir yatın batması sonucu yedi kişinin ölümünü araştıran İtalyan yetkililer, "cinayet" ihtimalini değerlendiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sicilya'daki Yat Kazasında Cinayet İhtimali Değerlendiriliyor

İngiliz teknoloji patronu Mike Lynch ve 18 yaşındaki kızı Hannah, pazartesi sabahının erken saatlerinde bir fırtına sırasında Porticello kıyılarında Bayesian adlı süperyatın batması sonucu hayatını kaybetti. 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan yat kazası, hava muhalefeti nedeniyle yatın sürüklenerek parçalanması ve batması ile sonuçlanmıştı. Günlerdir yapılan çalışmalarda yat kazasında "komplo, kasten adam öldürme ve cinayet" şüpheleri doğdu.

Sicilya'daki Yat Kazasında Cinayet İhtimali

İtalyan yetkililer, soruşturmanın henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu ve şu anda belirli bir kişiye odaklanmadıklarını vurguladı. 

Daha önce geminin bir hortum nedeniyle batmış olabileceği düşünülüyordu ancak yetkililer şimdi en olası nedenin, aşağı doğru esen kuvvetli bir rüzgar olduğunu söylüyor.

Yat enkazında ve açık denizde bulunan 7 ceset otopsi için adli tıp kurumunda inceleniyor. Lüks yatta bulunan kalan 15 kişi kurtarıldı.

Bölge savcısı basın toplantısında bazı detaylardan bahsetti. Sahil güvenliğin 04.38'de çağrıldığını ancak ekipler gelene kadar yatın çoktan battığını belirten savcı Cartosio, "kasten adam öldürme" gibi bir suç ihtimalinin doğduğunu belirtti. Savcı, kaptanın, mürettebatın, denetimden sorumlu kişilerin, gemi yapımcısının veya diğerlerinin sorumluluk taşıyıp taşımadığını tespit edeceklerini söyledi.

Yat görevlilerinin büyük ihmali ve dikkatsizliği veya bilinçli olarak yola çıkılması ya da o rotanın seçilmiş olması gibi cinayete sebebiyet verebilecek her ihtimal soruşturmada değerlendirmeye alınacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Ejder Meyvesi Hasadı: Kilosu 120 TL

Mersin'de Ejder Meyvesi Hasadı: Kilosu 120 TL

Sponsorlu bağlantılar