Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Dünya Silahlı Saldırının Ardından İlk Mitingine Çıkan Trump: 'Demokrasi İçin Kurşun Yedim'

Silahlı Saldırının Ardından İlk Mitingine Çıkan Trump: 'Demokrasi İçin Kurşun Yedim'

ABD’nin Başkan Adayı Donald Trump, geçtiğimiz gün yaşadığı silahlı saldırının ardından ilk mitinginde 'Demokrasi için kurşun yedim' dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Silahlı Saldırının Ardından İlk Mitingine Çıkan Trump: 'Demokrasi İçin Kurşun Yedim'

Suikast girişiminden sağ kurtulduktan sonra ilk kampanya mitingini Cumartesi günü düzenleyen Donald Trump, kendisinin demokrasiye yönelik bir tehdit olduğu yönündeki endişeleri reddetti ve tezahürat yapan kalabalığa muzaffer bir edayla şunu söyledi: "Geçen hafta demokrasi için bir kurşun yedim."

Demokrasi İçin Kurşun Yedim

Michigan'ın Swing eyaletindeki mitingde "Ben kesinlikle aşırılıkçı değilim" diye devam etti ve muhalifleri tarafından otoriter olarak nitelendirilen, kendisine yakın kişilerin önderlik ettiği radikal bir gölge manifesto olan Project 2025 ile ilgili rapor edilen bağlantıları reddetti. 

Ayrıca, yaşı ve yeniden seçilmesi durumunda 2029'a kadar görev yapmaya uygunluğu konusundaki endişeler nedeniyle Başkan Joe Biden'ın Beyaz Saray yarışından vazgeçmesi yönünde eşi benzeri görülmemiş bir baskıdan rahatsız olan rakip Demokrat Part’yi ti’ye aldı.

Trump, 12.000 kişilik kalabalığa, "Adaylarının kim olduğu hakkında hiçbir fikirleri yok... Bu adam gidiyor, oyları alıyor ve şimdi de onu elinden almak istiyorlar. Demokrasi bu," dedi.

Cumhuriyetçi başkan adayı, Pennsylvania'daki bir mitingde 20 yaşındaki silahlı bir adamın olay yerindeki bir kişiyi öldürdüğü saldırıda, kulağından yaralanmıştı. Dünkü mitingde sağ kulağının üzerinde küçük, ten rengi bir bandaj takılıydı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Engin Öztürk Sandık Kokusu’nun Yeni Başrolü Oldu

Engin Öztürk Sandık Kokusu’nun Yeni Başrolü Oldu