16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Tel Aviv Karıştı: Netanyahu İstifa Sloganları Şehri Titretti!

Tel Aviv Karıştı: Netanyahu İstifa Sloganları Şehri Titretti!

Tel Aviv'de binlerce kişi meydanlara dökülerek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu protesto etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tel Aviv Karıştı: Netanyahu İstifa Sloganları Şehri Titretti!

Binlerce protestocu, 1 Eylül'de Tel Aviv'de toplanarak İsrail hükümetine Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılması için Hamas ile derhal bir anlaşma yapması çağrısında bulundu.

Netanyahu'ya Kendi Ülkesinden Sesler Yükseldi

100.000'den fazla katılımcının yer aldığı gösteride, protestocular anlaşmaya karşı çıkan kabine üyelerinin isimlerini yüksek sesle okudu. Kalabalıktan ıslık sesleri ve utancını belli eden nidalar yükseldi.

Kabine üyelerine yuhalayan yüz binden fazla İsrail vatandaşı, "Rehinelerimizi terk etmeyeceğiz" diye bağırdı.

Protestolar, çatışmanın on birinci ayına yaklaştığı 7 Ekim Hamas saldırısından bu yana Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılması için İsrail hükümetine yönelik kamuoyu baskısını 1 Eylül'de ayyuka çıkardı.

Bir rehinenin babası olan Avi Shimriz, kalabalığa Hamas ile bir anlaşmanın esirleri kurtarmanın tek yolu olduğunu söyledi. Shimriz, oğlunun Aralık 2023'te esaretten kaçtığını ancak Filistinli olduğunu düşünen İsrail güçleri tarafından yanlışlıkla öldürüldüğünü iddia etti.

Protestocular birkaç önemli otoyolu kapattı ve sosyal medya paylaşımlarında ana yollarda yanan lastik barikatları gösterildi.

Miting, Histadrut işçi federasyonu tarafından 2 Eylül'de planlanan ülke çapındaki ekonomik grevden önce gerçekleşti. Tel Aviv'in Ben Gurion havaalanı da dahil olmak üzere yüzlerce ticari şirket ve hükümet kurumu greve katılma niyetlerini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reyting Sonuçları 1 Eylül 2024: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Reyting Sonuçları 1 Eylül 2024: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Sponsorlu bağlantılar