17 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Trump - Harris Düellosu Bitcoin Fiyatını Sarstı!

Trump - Harris Düellosu Bitcoin Fiyatını Sarstı!

Dün gece gerçekleşen Trump – Harris düellosu sonrası, Trump’ın BTC konusundaki sessizliği ve Harris’in ilk düelloyu kazanması Bitcoin fiyatını sarstı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump - Harris Düellosu Bitcoin Fiyatını Sarstı!

Bitcoin, 11 Eylül 2024 itibariyle 56.500 dolar civarında işlem görüyor. BTC’deki bu ani fiyat düşüşü, Trump'ın Bitcoin'den bahsetmemesine yoruldu. ABD başkan adayları Donald Trump ve Kamala Harris arasında canlı yayında gerçekleşen tartışmanın ardından Bitcoin’de deprem yaşandı.

Trump’tan Bitcoin Hatası

Bitcoin’e verdiği destekle anılan Donald Trump’ın bu denli önemli bir gecede kripto paradan bahsetmemesi, Bitcoin'in değerinde yüzde 2'den fazla bir düşüşe yol açtı.

Salı günü Bitcoin 57.650 dolardan kapanış yapmıştı. Trump'ın tartışma sırasında Bitcoin'den bahsetmemesi satış baskısını artırdı ve BTC fiyatının 56.500 dolara düşmesine neden oldu.

Daha önce Trump, ABD'yi Bitcoin için küresel merkez haline getirme ve hükümet tarafından tutulan BTC'yi satmama taahhüdünde bulunma konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Bu, yatırımcılar arasında tartışma öncesinde olumlu beklentilere yol açmıştı, ancak dün geceki münazarada Trump’ın konuya değinmemesi, fiyat düşüşüne neden oldu.

Yatırımcılar Pozisyonlarını Kapatıyor

Son beş günde, Bitcoin'in fiyatı Trump'ın Bitcoin yanlısı yorum beklentileri nedeniyle 54.000 dolardan 58.000 dolara yükseldi.

Kripto para birimleri lehine yeni mesajların beklentisi yatırımcı iyimserliğini artırdı. Ancak Trump'ın Bitcoin konusundaki sessizliği satışları hızlandırdı, yaklaşık 32.000 yatırımcı BTC pozisyonlarını kapattı ve 103 milyon dolarlık sermaye çıkışı oldu.

Odak ABD TÜFE Verilerine Kaydı

Analistler, bugünün ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin beklentilerin altında kalması durumunda bunun doların zayıflamasına ve Bitcoin fiyatında potansiyel bir toparlanmaya yol açabileceğini öne sürüyor.

Kısa vadede, Bitcoin'in fiyatı 54.000 dolarlık destek seviyesi ve 58.000 dolarlık direnç seviyesi civarında izleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nicola Zalewski Galatasaray'ın Son Sürprizi Oldu!

Nicola Zalewski Galatasaray'ın Son Sürprizi Oldu!

Sponsorlu bağlantılar