08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Trump'tan Harris'in Gazze Açıklamasına Flaş Yanıt: ‘Saygısız’

Trump'tan Harris'in Gazze Açıklamasına Flaş Yanıt: ‘Saygısız’

Donald Trump, Kamala Harris’in Gazze savaşıyla ilgili son dakika açıklamalarını ‘Saygısızca’ olarak nitelendirdi. İşte, Harris’in o açıklamaları ve Trump’ın yorumu!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump'tan Harris'in Gazze Açıklamasına Flaş Yanıt: ‘Saygısız’

Donald Trump, Cuma günü Florida'da İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Bu esnada, Kamala Harris de Gazze'de devam eden İsrail-Hamas savaşı hakkında konuşuyordu. Trump, ABD Başkanlık yarışındaki rakibi Harris'in açıklamalarını eleştirdi.

Saygısız

Harris, Filistinlilerin çektiği acı konusunda "sessiz kalmayacağını" açıkladı. Trump, Netanyahu ile görüşmesinden önce Harris'i eleştirdi ve partisini bölen bir konu nedeniyle onu hedef aldığı için sözlerini "saygısız" olarak nitelendirdi.

"İsrail konusunda pek hoş değillerdi" diye konuşan Donald Trump, "Aslında Yahudi olan birinin ona nasıl oy verebildiğini bilmiyorum ama bu onlara kalmış." ifadelerini kullanarak Harris'i hedef aldı.

Toplantıdan önce Netanyahu, Hamas'a yönelik askeri baskının ateşkes görüşmelerinde "hareket" yarattığına inandığını ve Roma'daki yaklaşan müzakere turuna bir ekip göndereceğini söyledi. İsrail Başbakanı, "Ateşkes anlaşmasına yaklaşıp yaklaşmadığımızı zaman gösterecek" dedi.

Trump toplantıdan önce gazetecilere "Netanyahu ile her zaman iyi bir ilişkimiz oldu" dedi.

İsrail'in Kendini Savunma Hakkı Var

Kamala Harris, “İsrail’in kendini savunma hakkı var ve bunu nasıl yaptığı önemli” açıklamasıyla kafaları karıştırdı. Filistinlerin yanında olacaklarını da belirten Harris, İsrail’e askeri yardımı durdurmayacağını ve “İsrail’in kendini savunabilmesini her zaman sağlayacağını” söyledi.

ABD ve İsrail’de olan bitenler tüm dünyayı ikiye bölmüş durumda. Liderler ve adayların söylemleri oldukça çelişkili.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Red Swan Adlı Ünlü Kore Dizisindeki 'Atatürk' Sahnesi Dikkat Çekti

Red Swan Adlı Ünlü Kore Dizisindeki 'Atatürk' Sahnesi Dikkat Çekti

Sponsorlu bağlantılar