16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Eğitim Bakan Tekin Açıkladı: Yeni Müfredat Bu Yıl Başlıyor

Bakan Tekin Açıkladı: Yeni Müfredat Bu Yıl Başlıyor

Öğrenciler ve veliler dikkat! Bakan Tekin açıkladı: Yeni müfredat bu yıl başlıyor. 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflardan başlayarak kademeli olarak tüm sınıflarda uygulanacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Tekin Açıkladı: Yeni Müfredat Bu Yıl Başlıyor

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Milyonlarca öğrenci ve veli için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve yeni müfredat hakkında önemli bir duyuru yaptı. İşte, milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren haberin detayları!

Yeni Müfredat Neler Getirecek?

Bakan Tekin, yeni müfredat ile birlikte bilgi temelli müfredattan beceri örgüsü temelli müfredata geçildiğini açıkladı. Türkiye'de eğitimin günümüz şartlarına ve modern çağa uygun şekilde geliştiğini, dersliklerin son sistemlerle donatıldığını aktardı. Daha sonra 1, 5 ve 9'uncu sınıfları ilgilendiren müjdeyi verdi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim döneminde kademeli olarak başlayacağını duyurdu.

Buna göre; ders saatleri değişmeyecek ancak içerikler sadeleşecek. Bu yıl okul öncesi 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda yeni müfredat uygulamaya geçecek. Uygulama daha sonra üst sınıflarda da uygulanmaya başlayacak.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Nedir?

Yeni eğitim sisteminde; "Şefkat, merhamet, vatanseverlik, ülke sevgisi ve millet sevgisi" çocuklara aşılanacak. Öğretim programları; "Öğrenci profili, Erdem-Değer-Eylem çerçevesi ve beceriler çerçevesi" etrafında toplanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ormanlık Alanda İneğe Tecavüz Etmeye Kalktı! Suçüstü Yakalanan Sapığın Cezası Belli Oldu!

Ormanlık Alanda İneğe Tecavüz Etmeye Kalktı! Suçüstü Yakalanan Sapığın Cezası Belli Oldu!

Sponsorlu bağlantılar