08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Eğitim Binlerce Aileyi Etkileyecek Karar Çıktı! %400 Zam Geliyor, Peki Şimdi Ne Olacak?

Binlerce Aileyi Etkileyecek Karar Çıktı! %400 Zam Geliyor, Peki Şimdi Ne Olacak?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Binlerce Aileyi Etkileyecek Karar Çıktı! %400 Zam Geliyor, Peki Şimdi Ne Olacak?

Geçtiğimiz yıl 6 ila 10 bin TL arasında olan ders kitap ücretlerinin bu yıl 35-40 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor. Veliler, artan fiyatlardan ciddi şekilde endişelenmeye başladı. 

Bazı özel okulların kırtasiye masraflarının 40 bin TL'yi aşması, velileri gelecek eğitim yılı için kara kara düşündürüyor. Okul harcamalarının her yıl artmasıyla birlikte öğrencilerin eğitim ücretlerinin yanı sıra ulaşım, yemek ve kırtasiye masrafları da sürekli olarak yükseliyor. 

Uzmanların yeni eğitim yılı öncesi tahminleri, velileri şimdiden kaygılandırmaya başladı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, birçok özel okulun tüketici fiyat endeksi ve üretici fiyat endeksi ortalamasının üzerinde fahiş artışlarla ek ücretler dayattığını belirtti. 

Ağaoğlu, "Tüketici fiyat endeksi ile üretici fiyat endeksi ortalamasının üzerinde fahiş artışlarla yemek, kitap, servis gibi ek ücretleri dayatıp velilere yüksek faturalar çıkaran birçok özel okul var." dedi. Özel eğitim kurumlarının ilköğretim sisteminde bedava olan kitapları dahi insanlara baskıyla sattıklarını belirtti. 

Yapılan baskıların, velileri mağdur ettiğini ifade etti. Vatandaşlar, yüzde 300-400 arasında artan zamlarla başa çıkmak için çözüm arayışına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kitapları tercih etmek isteyenler için de çeşitli başvuru yolları bulunuyor. Veliler, bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak destek alabiliyor. 

Yeni eğitim yılı öncesi velilerin yaşadığı endişe, artan maliyetler ve fahiş fiyatlar karşısında çözüm arayışları devam ediyor. Eğitimdeki bu maliyet artışlarının velilere olan etkisi, önümüzdeki dönemde de gündemdeki yerini koruyacak gibi görünüyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Nar Suyunun 1200 Liradan Satılması Gündem Yarattı!

Antalya’da Nar Suyunun 1200 Liradan Satılması Gündem Yarattı!

Sponsorlu bağlantılar