Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com Eğitim LGS Lise Tercihleri Ne Zamana Kadar Sürecek? Lise Tercih Son Günü Hangi Tarih?

LGS Lise Tercihleri Ne Zamana Kadar Sürecek? Lise Tercih Son Günü Hangi Tarih?

LGS Sınavının bitmesinin ardından, tercih işlemlerinin ne zamana kadar süreceği de merak ediliyor. Milli eğitim bakanlığı tarafından 28 Haziran'da başlayan LGS tercihleri ne zaman bitiyor?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LGS Lise Tercihleri Ne Zamana Kadar Sürecek? Lise Tercih Son Günü Hangi Tarih?

Geçtiğimiz günlerde yapılan LGS sınavı sonrası, LGS tercihleri ne zaman bitecek? Sorusunun cevabı merak konusu oldu. Sınavın tercih başvuruları 28 Haziran tarihinde başladı. Merkezi sınav aracılığı ile öğrenci kabul eden okulların belirtilen kontenjanlarına en yüksek puana göre yerleştirme yapılacağı bildirildi.

Sınava girmeyen öğrenciler ise iki grupta tercih hakkına sahip olacak. Yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar şeklinde alım yapılacak. Belirtilen bilgiler ışığında, LGS tercihlerinin hangi tarihte yapılacağı haberimizin devamında…

LGS Tercih İşlemleri Ne Zaman Bitiyor?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, 28 Haziran tarihinde başlayan LGS tercih işlemleri, 17 Haziran tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Yerleştirmeler merkezi ve yerel olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Deprem mağduru öğrenciler için 16 Temmuz tarihinde sona eriyor.

LGS Tercihleri Nasıl Yapılıyor?

LGS Tercihleri, merkezi sınav aracılığıyla öğrenci kabulü yapan fen liseleri, proje okulları, sosyal bilimler liseleri ile mesleki teknik Anadolu liselerindeki Anadolu teknik programlarına, puan üstünlüğü baz alınarak yapılıyor.

Belirtilen okulların kontenjanlarına puan üstünlüğü doğrultusunda yerleştirme yapılıyor. Sınav puanlarının eşitlik durumunda ise, sıralı bir şekilde okul başarı puanı göz önünde bulundurularak alım yapılıyor. 6-7-8’inci sınıflarda özürsüz devamlılığı olan gün sayısının azlığı baz alınarak da yerleştirme işlemleri tamamlanıyor. Öğrenciler belirtilen bu bilgiler doğrultusunda, toplamda 10 okula kadar tercih haklarını kullanabiliyorlar.

Yerleştirme işlemleri, milli eğitim müdürlüğünce kararlaştırılan, okulların türü, konumu ve kontenjanlarına göre yapılıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
En Düşük Zamlı Memur Maaşları Belirlendi! İşte En Düşük Zamlı Memur Maaşı

En Düşük Zamlı Memur Maaşları Belirlendi! İşte En Düşük Zamlı Memur Maaşı