21 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Eğitim Okullara Yeni Müfredat Geliyor! Hangi Sınıflarda Uygulanacağı Belli Oldu

Okullara Yeni Müfredat Geliyor! Hangi Sınıflarda Uygulanacağı Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin uygulanmaya başlayacağını söyledi. Yeni modelin hangi sınıflarda uygulanacağı belli oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okullara Yeni Müfredat Geliyor! Hangi Sınıflarda Uygulanacağı Belli Oldu

Okullar, 9 Eylül’de öğrencilere kapılarını açıyor. Eğitimin başlamasına sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarında, yeni müfredata da değindi.

Sınıflarda Yer Alan Öğrenci Sayısı Düştü

Bakan, açıklamasında eğitimde yaptıkları devrimlerden bahsetti. Yaklaşık 20 yıl önce sınıflarda 50-60 öğrenci olduğunu söyledi. Şimdi ise en kalabalık sınıfların 30 kişi olduğunun altını çizdi. 

Sınıflarda bulunan ortalama öğrenci sayısının ise 20 ile 22 arasında olduğunu ifade etti. Sınıflardaki kalabalığın azalmasının, eğitim kalitesini artırdığını söyledi.

Yeni Müfredat Hayata Geçiyor

Anadolu insanına uygun değişiklikler yapıldığı ifade edilen müfredat, uygulanmaya başlanıyor. Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin bu yıl uygulanacağını söyledi. Yeni müfredat 1, 5 ve 9.sınıflarda uygulanacak. Diğer sınıflarda ise eski müfredatın uygulanmasına devam edilecek.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin Karadeniz'den Çıkardığı Doğalgaz Miktarı Belli Oldu

Türkiye'nin Karadeniz'den Çıkardığı Doğalgaz Miktarı Belli Oldu

Sponsorlu bağlantılar