19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Eğitim SON DAKİKA: LGS Puanları Yeniden Hesaplanacak

SON DAKİKA: LGS Puanları Yeniden Hesaplanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Liselere Giriş Sınavı (LGS) puanları yeniden hesaplanacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SON DAKİKA: LGS Puanları Yeniden Hesaplanacak

2024 Liselere Giriş Sınavı'nda (2024-LGS) fen bilimleri sorusu mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir son dakika duyurusu ile LGS puanlarının yeniden hesaplanacağını bildirdi.

LGS Puanları Yeniden Hesaplanacak

Herhangi bir liseye yerleşme hakkı kazanan öğrenciler, haberin ardından LGS sonuçları, tercihleri ve kayıt hakkının iptali gibi konuları araştırmaya başladı. MEB tarafından yapılan açıklamada, "Öğrencilerin yerleştiği okullardaki haklarının korunduğu, üst tercihe yerleşmeye hak kazanana yeni kayıt hakkı doğacağı" belirtildi.

2 Haziran'da yapılan LGS'ye dair veliler ve vasilerce bazı soruların iptali başvurusu mahkeme tarafından değerlendirildi. Mahkemede, fen bilimlerinden 1 sorunun iptal edilmesine karar verildi. Davalara ilişkin nihai mahkeme kararı 11 Eylül'de bakanlığa ulaştı. 

Yargı kararında fen bilimleri dersi A kitapçığı 13'üncü soru için mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, 'Bu soru basit makinelerle ilgili olup 8'inci Sınıf Fen Bilimleri Öğretim Programında bulunmaktadır' açıklamasına yer verildi.

Puanların yeniden hesaplanmasının ardından, yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarını kullanmak istemeleri durumunda başvuruları, 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak ve 21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla kayıtları otomatik olarak yapılacak

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deha’nın Afişi Yayınlandı: Bu Sofrada Herkesin Görülecek Bir Hesabı Var

Deha’nın Afişi Yayınlandı: Bu Sofrada Herkesin Görülecek Bir Hesabı Var

Sponsorlu bağlantılar