16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Eğitim Yeni Pazar Üniversitesi Sahte Çıktı! Öğrenciler Dolandırıldığını Çok Geç Anladı

Yeni Pazar Üniversitesi Sahte Çıktı! Öğrenciler Dolandırıldığını Çok Geç Anladı

Online eğitim veren bir üniversitenin aslında var olmadığı ve öğrencileri dolandırdığı ortaya çıktı. İşte, sahte üniversite skandalının perde arkası...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni Pazar Üniversitesi Sahte Çıktı! Öğrenciler Dolandırıldığını Çok Geç Anladı

168 ülkeden 4.000 öğrenciye online eğitim verdiği iddia edilen özel bir üniversitenin var olmadığı e rektörünün sahtekâr olduğu ortaya çıktı. Yeni Pazar Üniversitesi sahte çıktı, yüzlerce öğrenci mağdur oldu!

Sahte Üniversite Skandalı

Sırbistan'da faaliyet gösterdiği söylenen Yeni Pazar Üniversitesi, online eğitim yoluyla çok sayıda öğrenciye 2 bin ila 4 bin Euro arasında değişen fiyatlarla diploma veriyordu.

Ancak mağdurlar diplomalarının sahte olduğunu anlayınca gerçek ortaya çıktı ve mağdurlar İstanbul Adliyesi’ne şikayette bulundu.

Sahte üniversitenin rektörü olduğu iddia edilen 49 yaşındaki Ali İlseven, ülkenin resmi eğitim sitelerinde kullanılan "edu" uzantısını kullanarak, eğitim kelimesinin kısaltması olan ve ülkenin resmi eğitim sitelerinde kullanılan sahte web siteleri oluşturarak, gerçek üniversiteleri taklit ettiği iddia edildi. 

İlseven, 2016 yılında "Campus Show" adlı bir televizyon programı hazırlayarak kendisini "Dünya Motivasyon Şampiyonu" olarak tanıttı. O dönemde çeşitli üniversiteleri gezerek öğrencilere başarı ve kariyer hazırlıkları konusunda konuşmalar yaptı.

İlseven, kendisinin henüz lise mezunu olduğu yönündeki iddialara rağmen, iddialarının aksine üniversitesine kayıt yaptıran kişilere sahte sertifika vermekle suçlandı.

Mağdurların kurumla ilgili muhatap bulamadıkları yönünde internette çeşitli şikâyetler ortaya çıktı. Web sitesi şu anda kullanılamıyor, "bakım aşamasında" olduğu belirtiliyor.

Bu arada Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) da iddialara ilişkin bir açıklama yaptı.

Yeni Pazar Üniversitesi'nin kusurları hakkında gerekli hukuki yolların arandığı ifade edilen açıklamada, üniversite hakkında bir yıl önce suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KPSS İnci Küpeli Kız Sorusunun Yanıtı Nedir?

KPSS İnci Küpeli Kız Sorusunun Yanıtı Nedir?

Sponsorlu bağlantılar