HABER.COM
Haber.com Ekonomi 100 Bin Liralık Kredi Kartı Limitini Düşürenlere Kötü Haber

100 Bin Liralık Kredi Kartı Limitini Düşürenlere Kötü Haber

100 bin lira ve üzeri limitli kredi kartlarından savunma sanayi fonu için 750 lira kesileceğini öğrenenler kart limitlerini düşürmüştü. AK Parti tarafından Meclis'e sunulan düzenleme geri çekildi. Bunu duyanlar kredi kartı limitini tekrar yükseltmek için başvuru yapınca beklemedikleri bir sürprizle karşılaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
100 Bin Liralık Kredi Kartı Limitini Düşürenlere Kötü Haber

AK Parti geçtiğimiz günlerde 'kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan vatandaşlardan yıllık 750 liralık savunma sanayi fonu için katkı payı kesintisinin yapılmasına yönelik bir yasa teklifini Meclis'e sunmuştu. Haberin ardından kredi kartı limitini 99 bin liraya düşürmek üzere pek çok vatandaş bankasına başvurmuştu. Kredi kartı vergisi olayı vatandaşlardan tepki çekmişti.

Kamuoyundaki tepkilerin ardından AK Parti teklifi geri çekti. Binlerce kredi kartı kullanıcısı 750 liralık kesintiden etkilenmemek için limit düşürmüştü. Ancak teklifin geri çekildiğini duyan kart sahipleri, bankalarına bir kez daha başvurarak limitlerini tekrar yükseltmek için harekete geçti.

Bankalardan Sürpriz Yanıt

Binlerce vatandaş 99 bin ve altına çektiği kredi kartı limitini tekrar 100 bin ve üzerine yükseltmek üzere bankalara başvuruda bulundu. Ancak bankalar bu talebi reddetti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı limitlerine yönelik gönderilen son talimatların ardından tüm banka şubeleri, müşterilerine eski kredi kartı limitini tahsis etmeme kararı aldı. Müşterilere giden mesajda, "Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef Eleme Adayı Kim Oldu 19 Ekim 2024? MasterChef Eleme Adayları!

MasterChef Eleme Adayı Kim Oldu 19 Ekim 2024? MasterChef Eleme Adayları!