17 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Altın İçin Yeni Tahmin Geldi! Dolarda Son Durum Ne?

Altın İçin Yeni Tahmin Geldi! Dolarda Son Durum Ne?

Borsada yeniden yükseliş trendi ne zaman görülür? Altın fiyatlarında yükseliş görülür mü? Dolar düşmeye devam edecek mi? İşte, ekonomistlerden son tahminler!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın İçin Yeni Tahmin Geldi! Dolarda Son Durum Ne?

ABD Merkez Bankası (Fed) bu ay faiz indirimi karını açıklayabilir. Bu durum altın fiyatlarını canlandırdı. Altında yükseliş trendi hakim. Ekonomist Hikmet Baydar'a göre, tüm veriler bir araya geldiğinde borsa bu aralar çıkışta zorlanıyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi kararsız seyrini sürdürüyor. Baydar, "Borsada 9223 ve 8794 puan önemli destek seviyeleri" diyerek yatırımcıları uyardı.

Fed Faiz Kararı Altını Nasıl Etkiler?

Dünya piyasaları FED'in açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Fed, faiz indirimi yapar mı? 25 mi, 50 baz puan mı indirim yapılacak? Faiz indirimleri altın fiyatlarını olumlu etkileyecektir.

Gram altın ile ons altın paralel olarak hareket edecektir. Gram altın fiyatı 2787 lira seviyesini test edebilir.

Dolarda Düşüş Trendi Sürecek Mi?

Baydar, bu soruyu da şöyle yanıtladı: "Dolar/TL'nin aşağı yönlü baskılanması son derece doğal. Bu durumunun önümüzdeki dönemde de devam edeceğini tahmin ediyoruz. Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırım riskini unutmamak gerek. Bu sebeple Dolar kurunda şu an yukarı yönlü agresif bir hareket beklenmiyor. Döviz satışlarıyla gevşeme riski de devam ediyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP ve CHP Arasındaki Yarış Kızıştı: ASAL Araştırma Son Anketi Yayımladı

AKP ve CHP Arasındaki Yarış Kızıştı: ASAL Araştırma Son Anketi Yayımladı

Sponsorlu bağlantılar