16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Ankara’da Ev Sahibi Kira Bedelini 7 Gram Altın Olarak Belirledi

Ankara’da Ev Sahibi Kira Bedelini 7 Gram Altın Olarak Belirledi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir ev sahibi, aylık kira bedelini gram altın üzerinden belirledi. 7 gram altın fiyatında karar kıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara’da Ev Sahibi Kira Bedelini 7 Gram Altın Olarak Belirledi

Ev sahibi ile kiracılar arasındaki kira bedeli ve zam oranı tartışmaları sürerken, Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşanan son olay, tüm ev sahipleri adına emsal bir karar olabilir. 

Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Ali Duman, ilçenin Doğantepe Mahallesi'ndeki evini kiraya vermek üzere bir sözleşme hazırladı. Kötü niyetli kiracılara karşı kendini koruma amaçlı olarak böyle bir karar aldığını belirten Ali Duman, evinin aylık kira bedelini 7 gram altın fiyatına denk tuttu. 

Evini Aylık 7 Gram Altın Fiyatına Kiralayacak

Duman, sözleşmede evin aylık kira bedelini 7 gram altın, yıllık kira bedelini 84 gram altın ve depozito tutarını 500 dolar üzerinden belirledi. Duman, enflasyona ve kötü niyetli kiracılara karşı bu çareyi bulduğunu belirtti.

Duman, ev kiralarının yılda bir kez zamlandığını ancak bu süreçte kiracının maaşının birden fazla defa artabileceğini, üstelik bazı kiracıların kiraladıkları evi başkalarına kiralayarak haksız kazanç sağlayabildiğini söyledi.

Bunun üzerine bir kira sözleşmesi hazırlayan Ali Duman, kira bedelini aylık 19 bin TL'ye denk gelen 7 gram altında sabitledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pendik Marmaray Durağında Yangın! Seferler Durduruldu

Pendik Marmaray Durağında Yangın! Seferler Durduruldu

Sponsorlu bağlantılar