Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Ekonomi Bitcoin 63 Bin Dolar Eşiğini Kırdı Mı? ABD Seçimleri ve Ortadoğu'daki Savaş BTC'yi Nasıl Etkiledi?

Bitcoin 63 Bin Dolar Eşiğini Kırdı Mı? ABD Seçimleri ve Ortadoğu'daki Savaş BTC'yi Nasıl Etkiledi?

Bitcoin fiyatı, jeopolitik gerginlikler ve ABD seçim anketleri arasında 63.500 dolara yaklaşıyor. Peki, BTC'de son durum ne? 63 bin direnci kırıldı mı?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bitcoin 63 Bin Dolar Eşiğini Kırdı Mı? ABD Seçimleri ve Ortadoğu'daki Savaş BTC'yi Nasıl Etkiledi?

Bitcoin yeni haftaya 200 günlük hareketli ortalamasıyla uyumlu olarak 63.500 dolara yakın bir seviyeden başladı. Jeopolitik riskler ve yükselen ABD dolar endeksi, Bitcoin'in yukarı yönlü hareketini engelledi.

Ancak son anketler, kripto para dostu aday Donald Trump'ın yaklaşan ABD seçimleri öncesinde yedi önemli eyaletten beşinde önde olduğunu gösteriyor ve bu da piyasada iyimserliği artırıyor. Özellikle, Bitcoin son üç haftadır 60.000 doların üzerinde kalarak yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Son beş günde, Bitcoin 60.000 dolarlık eşikten daha da uzaklaşarak yükseldi. 2 Ekim'de, kripto para birimi 50 günlük hareketli ortalamasına yakın 60.500 dolardan kapandı ve 7 Ekim 2024'te 63.500 dolar seviyesini test etti. Bu fiyat noktası, 200 günlük hareketli ortalamayla uyumlu olduğu için önemliydi.

Bitcoin Fiyatı İçin Kritik Seviyeler

Analistler, Bitcoin'in son üç haftadır 60.000 doların üzerinde kalabilmesinin olumlu bir işaret olduğunu belirtti. 200 günlük hareketli ortalamayı gösteren 63.500 dolar seviyesinin izlenmesi gereken önemli bir direnç noktası olduğu vurgulandı.

Bu seviyenin istikrarlı bir şekilde aşılması durumunda önümüzdeki günlerde 66.500 dolar hedefi tekrar devreye girebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eski İsrail Güvenlik Şefi: Gazze ve Lübnan'da Tam Bir Zafer Mümkün Değil

Eski İsrail Güvenlik Şefi: Gazze ve Lübnan'da Tam Bir Zafer Mümkün Değil